Objavljeno: 22.10.2013 u 20:37 | Biznis | Komentara:

U samo 10 mjeseci izgradio tvrtku čija je trenutna zarada veća od tri milijuna dolara

Foto: Instagram

Foto: Instagram

NA POČETKU 2012. godine Arvin Lal bio je u teretani sa svojim prijateljem Michaelom Dimarcom, kiropraktičarom koji je usput miješao svoje biljne pripravke.

Dimarco je jedan od svojih nadomjestaka ponudio Lalu koji je uz pomoć njih izgubio četiri kilograma u dva tjedna (što nije pretjerano bitno za priču o uspjehu ovog dvojica unutar samo 10 mjeseci od pokretanja posla): “Pitao sam ga je li to legalno? Ako jest, hajde da to proizvodimo”, ispričao je za Business Insider o proizvodu kasnije nazvanom Shredz.

Ali, ono što je bitno za ovu priču jest put kojim su njih dvojica došli do uspješne tvrtke i to samo s novcem podignutim s kreditnih kartica (otprilike 10.000 dolara):

Svoj su proizvod počeli prodavati početkom 2013., što znači da su trebali pronaći kupce. Što su napravili – uz pomoć Instagrama. Naime, Lal je čitavoj priči pristupio na naizgled uobičajen način za industriju koja se bavi mršavljenjem: angažirajući trenere koji su svoje fotografije objavljivali na Instagramu i drugim društvenim mrežama. Ali, on nije odabrao ljude koji su već imali veliki broj sljedbenika, već one koji su počinjali otpočetka, baš kao i on.

I pritom ništa nije prepustio slučaju. Njegova je tajna, tvrdi, u kombinaciji nekoliko aplikacija koje su mu omogućile maksimalno iskorištavanje pogodnosti koje ova društvena mreža nudi, a to su redom: Statigram, analitička aplikacija pomoću koje pratite što se događa na vašem profilu na Instagramu, iPhone aplikaciju za Instagram, Kik, za komunikaciju s korisnicima i slanje privatnih poruka te Instolver, aplikaciju uz pomoć koje se na Instagram diže više fotografija odjednom.

I iako to nisu svi trikovi (Lal nije želio otkriti kojim se još aplikacijama služio), ovaj mladi poduzetnik tvrdi da je to jedan od glavnih razloga njegova uspjeha: točno je znao kada i na koji način prikupiti što više sljedbenika na Instagramu. Trenutno ih njegova firma ima više od 2,7 milijuna, a njihovi treneri zajedno još dodatnih 3,16 milijuna.

S jednog proizvoda tvrtka se proširila na čitavu liniju, trenutno zapošljava 50 ljudi, a dosad je zaradila više od 3,1 milijun dolara.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: