Objavljeno: 28.07.2013 u 10:33 | Zanimljivosti | Komentara:

Žele ga deportirati jer je – predebeo!

Shutterstock

Shutterstock

JUŽNOAFRIČKOM kuharu koji trenutno radi na Novom Zelandu rečeno je da je predebeo da bi tamo živio. I to čak unatoč tomu što je izgubio 30 kilograma otkad je tamo doselio.

Naime, Albert Buitenhuis preselio je Christchurch zajedno sa svojom suprugom Marthie 2007. godine, kad je imao 160 kilograma, javlja BBC, i njih dvoje dosad nisu imali problema s obnavljanjem jednogodišnjih radnih viza. Ali, ove godine Albertu je dozvola za daljnji boravak odbijena i to s obzirom na “zdravstvene rizike vezane uz njegovu težinu”.

Oboje su prestali raditi i suočeni su s deportacijom: “Svake godine tražili smo vize i nikad nismo imali problema. Nikad nitko nije spominjao Albertovu debljinu ili zdravlje, a prije bio i puno teži. Ironija je u tome da u ovom trenutku teži manje nego što je težio kad smo stigli na Novi Zeland ili kad je napravio prvi pregled”, ispričala je njegova supruga Marthie.

Glasnogovornik imigrantskog ureda izjavio je: “Vrlo je važno da je svim useljenicima zdravlje na prihvatljivoj razini kako ne bi previše opteretili naše zdravstvo”. Procjenjuje se da je otprilike 30 posto ljudi na Novom Zelandu gojazno.

Buitenhuisi su već uložili žalbu na ovu odluku.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: