Objavljeno: 11.07.2013 u 8:36 | Zanimljivosti | Komentara:

Zauvijek u službi: Pas ne želi otići iz puste policijske stanice

pas-babai

Babai po cijele dane usamljen čeka da se kolege vrate s dužnosti i živne tek kada u blizini ugleda policijsko vozilo. Vozači se često zaustavljaju kako bi ga nahranili.

Pas, kojeg su nazvali Babai, “služi” u ruskom gradu Neftekamsk i postao je lokalna maskota zbog svoje predanosti poslu. Šest godina “radi” u policijskoj stanici, a nije ju napustio niti nakon što je ona zatvorena.

Pas je kao štene došetao do stanice saobraćajne policije 2007. godine. Policajci su se počeli brinuti o njemu, a Babai im je pomagao. Lajao je na nepozvane goste i privlačio pozornost policije kada su mu se neko vozilo učinilo sumnjivim.

Nakon tri godine policijska stanica je zatvorena, ali Babai i dalje svaki dan dolazi na posao, piše Life.ru. Cijeli dan čeka da dođu njegovi kolege policajci. Vozači se često zaustavljaju i hrane ga. No Babai živne tek kada se pojavi policijsko vozilo te ga pozdravi veselim lavežom.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: