Objavljeno: 26.10.2017 u 19:34 | Zanimljivosti | Komentara:

Zašto nikada ne treba da idete praznih ruku kod nekoga u goste: Jedini razlog!

Jedna od korisnih stvari, kojoj su me naučili u djetinjstvu i kojoj sam naučio svoju djecu, to je nikad ne dolaziti u tuđu kuću praznih ruku, nikad nikome ne dolaziti bez poklona, kaže čuveni Dipak Čopra, pise uspesnazena.com

pokloni

Pri susretu sa nekim, možete mu ćuteći poslati blagoslov, poželjeti mu sreću, radosti i mnogo smijeha. Ovaj način tihog darivanja posjeduje veoma veliku snagu.

Jedna od korisnih stvari, kojoj su me naučili u djetinjstvu i kojoj sam naučio svoju djecu, to je nikad ne dolaziti u tuđu kuću praznih ruku, nikad nikome ne dolaziti bez poklona.

Vi možete reći: “Kako ja mogu davati nešto drugima, kad u ovom trenutku i meni samom mnogo nedostaje?”

- Vi možete donijeti cvijet. Jedan cvijet.
- Vi možete donijeti razglednicu koja će reći nešto o vašim osjećanjima prema osobi kod koje ste došli.
- Vi možete donijeti kompliment.
- Vi možete donijeti molitvu.

Donesite odluku da dajete, gdje god ste krenuli, koga kod ste sreli. Čim više dajete, time više, zahvaljujući čudesnom djelovanju zakona privlačenja, dobijate.

A kada Vi više dobijate, Vaša sposobnost davanja, takođe se povećava. Naša istinska priroda je bogatstvo i obilje, bogati smo od prirode, zato što priroda podržava svaku našu potrebu i želju.

Mi ništa ne gubimo, zato što je naša suština – čisti potencijal i bezgranične mogućnosti.”

(Odlomak o snazi poklona iz knjige Dipaka Čopre “7 duhovnih zakona uspjeha”)

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: