Objavljeno: 18.08.2013 u 0:11 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Zagrljaj spasa: Beba spasila smrtno bolesnu sestricu

zagrljaj-spasa

Bliznakinje Brielle i Kyrie Jackson su rođene u oktobru 1995.god, 12 nedelja prije termina. Kako je tadašnja praksa u američkom zdravstvu nalagala, one su odmah razdvojene i smještene u zasebne inkubatore u različitim jedinicama porodilišta. Kao što to obično i biva kod bliznakinja, jedna je bila znatno jača sa svojih 1,3kg od druge čiji život je visio o koncu sa svega 1kg težine.

Ne znajući više šta da radi, sestra u porodilištu je, protivno svim pravilima i u odsustvu šefa , uz blagoslov roditelja, prebacila slabiju bebu u inkubator sa drugom, jačom devojčicom. A onda se dogodila nevjerovatna stvar. Sestra skoro da nije ni zatvorila inkubator a jača beba je rukom obgrlila svoju sestricu. Podstaknuta energijom, ljubavlju i snagom seke sa kojom je mjesecima dijelila prostor u maminom stomaku, stanje slabije bebe je počelo odmah da se poboljšava i one su obje žive i zdrave izašle iz porodilišta. Tada je nastala ova fotografija a zagrljaj nazvan „zagrljaj spasa“.

Znamo da među blizancima postoji posebna veza. Ali koliko nas ima blizance i priliku da ovako pobijedi svoju prvu bitku? Mali heroji su obično sami!

Izvor: najboljamamanasvetu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: