Objavljeno: 08.06.2017 u 8:52 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

VELIKO UPOZORENJE: Nikada ne stavljajte TOALET PAPIR na dasku WC šolje, a evo i zašto

Vjerovatno kada ste u kafiću ili nekom drugom WC-u stavljate toalet papir na WC školjku. To radite jer ne želite doći u dodir sa prljavštinom. Međutim da li je to ispravno?

wc-solja

Ipak, da li znate da radite pogrešnu stvar koristeći toalet papir koji se nalazi u tom istom WC-u. Znate li da koristite papir koji je prljav i samo povećavate rizik da se zarazite nekom bakterijom? To je zato jer većina pušta vodu, ali ne spušta poklopac na WC šolji, pa time fekalije pršću na sve strane i na taj toalet papir koji ćete vi kasnije koristiti.

Kako izbjeći ovaj problem:

Kako biste sve to spriječili, sa sobom uvijek nosite svoje maramice koje ćete korstiti na taj način. Tako nećete doći u dodir sa tim prljavštinama. Naravno, spuštajte i poklopac za sobom, prilikom puštanja vode.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: