Objavljeno: 14.09.2013 u 9:42 | Zanimljivosti | Komentara:

VELIKO OTKRIĆE: ‘Našli smo dokaz izvanzemaljskog života – i to u Zemljinoj atmosferi’

Tim britanskih znanstvenika priopćio je da su pronađeni dokazi izvanzemaljskog života – i to u atmosferi naše planete.

Foto:Thinkstock

Foto:Thinkstock

Skupina istraživača predvođenih proslavljenim astrobiologom Chandrom Vikramasingeom u stratosferu je poslala atmosferski balon opremljen sterilnim mikroskopskim slajdovima. Na visini od 27 kilometara slajdovi su pokupili uzorke koji su, tvrde znanstvenici, mogli doći samo iz svemira.

A među prikupljenim uzorcima bila je i prava senzacija: mikroskopske alge i biološki entiteti za koje profesor Vikramasinge vjeruje da su izvanzemaljskog porijekla zbog čega se, ističe znanstvenik, mogu smatrati dokazom točnosti teorije o panspermiji. Riječ je o teoriji prema kojoj “sjeme života” postoji u cijelom svemiru, a meteori ga raznose od planete do planete. Kad naiđe na povoljne uvjete, “sjeme života” evoluira.

Spremio je i odgovor za skeptike koji bi nađene alge mogli proglasiti biološkim materijalom pristiglim sa Zemlje.

”Prema svemu što je znanosti do sada poznato, organske čestice ove veličine mogle su s površine nešeg planeta dospjeti u stratosferu samo nekom velikom vulkanskom erupcijom, koja se odigrala nekoliko dana prije uzimanja uzoraka, piše Slobodna Dalmacija. A takve erupcije nije bilo. Ako znanost kaže da transfer sa Zemlje u stratosferu nije moguć, onda je logično zaključiti da se transfer odvija u drugom smijeru, iz stratosfere na površinu Zemlje”, zaključio je Vikramasinge.

Izvor: Net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: