Objavljeno: 05.12.2016 u 18:43 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

UHVATILI SU OGROMNOG PITONA DUGAČKOG 16 METARA: Zgadio im se život šta su mu sve našli u utrobi kad su ga rasporili

Eksperti za divlje životinje na Floridi naišli su na gigantskog burmanskog pitona, sa apetitom većim nego kod ijedne životinje do tada.

Piton-3-620x350

Ova zmija je bila toliko gladna da je pojela srnu i njena dva laneta! Prema istraživanjima koje su sproveli stručnjaci, gladni reptil je svoj plen jeo oko 90 dana.

Zmija ubica, kojoj je prirodno stanište iz Jugoistočne Azije, ali je uvezena u Ameriku, bila je dugačka 16 metara i teška blizu 50 kilograma. Svoje žrtve je ubijala tako što bi ih tijelom stezala dok se one ne bi ugušile.

Piton-1

Vođa tima koji je ovu neman zarobio a zatim i lišio života rekao je da istraživanje ove životinje otvara neka sasvim nova pitanja o načinu života zmija.

Ako je piton sposoban da ubije i pojede tri jelena u tri mjeseca, postavlja se pitanje šta još i kolikom frekvencijom i brzinom ove životinje još mogu da pojedu. Problem je što mi ne znamo koliko je još ovakvih nemani tamo negdje na slobodi – rekao je Skot Bobak, istraživač Dikinson koledža.

Piton-2

Zmija koju su pronašli je ženka i vjerovatno se sve vrijeme krila u vodi i odatle napadala žrtve kada bi došle da se napoje vodom.

Istraživači su u njenoj utrobi pronašli sedam kilograma izmeta koji je sadržao dlake, kosti, zube i kopita. Prema njihovim saznanjima ostaci pripadaju žrtvama starim oko godinu dana, jednog mjeseca i dvije nedelje.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: