Objavljeno: 13.07.2016 u 7:55 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

U 23. godini rodila osmo dijete: Muža i mene optužuju da živimo na teret države, a živimo kao 90 posto obitelji!

Petra Golec (23) rodila je u Općoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Zaboku osmo dijete, sinčića Leona. Porod i oporavak prošli su u najboljem redu, pa se majka s djetetom vratila ovog vikenda kući u Krapinu, u kojoj je odzvanjao dječji smijeh.

Foto: zagorje.com

Foto: zagorje.com

U rodilištu je mladu mamu posjetila zamjenica krapinsko-zagorskogžupana Jasna Petek čestitavši joj na prinovi u obitelji i najavivši pomoć od 4000 kuna.

Kad je vijest o tome objavljena na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije i lokalnim portalima, mlada je majka, koja je u sedam poroda rodila osmero djece, postala meta zlobnih komentara koji su je ražalostili pa nije pristala na dulji razgovor.

– Neki mene i muža optužuju da živimo na teret države, a živimo kao 90 posto obitelji u Hrvatskoj. Mučimo se i trudimo djeci pružiti što bolji život. On radi cijeli tjedan, od ponedjeljka do petka, često i dvanaest sati na dan, samo da nam pruži bolji život. Njegova plaća, moja rodiljska naknada i dječji doplatak jedini su nam prihodi – kaže Petra, koja je prvo dijete rodila sa 17.

Na jesen će najstarije dijete krenuti u školu. Bilo je i neplaniranih trudnoća, no nikada nije htjela pristati na pobačaj.

– Ja sam s djecom doma, pomažu nam jako puno bake i djedovi, a kako neka djeca pohađaju vrtić, sve stignem obaviti. Znam da neki čudno gledaju na to da imamo tako puno djece, ali tako se život posložio i nije nam žao. Žao mi je samo što ljudi izmišljaju svašta pa je netko napisao da smo na poklon dobili kuću – kaže Petra.

U Hrvatskoj, prema popisu stanovništva iz 2011., živi 867.680 obitelji s djecom. Čak polovica, 435.192, ima jedno dijete, dvoje ima 319.658, a troje 87.228. Zatim drastično pada broj obitelji s više djece, pa je tako popisano samo 277 obitelji s osmero djece, 118 ih ima devetero, a deset i više ima ih 98. U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je sedam obitelji s osmero djece.

Izvor: Ivica Beti, vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: