Objavljeno: 18.10.2017 u 11:37 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Trudnoća je bila savršena do 19. nedelje: Porodila sam se, a kada su mi dodali dijete, NISAM MOGLA DA PRESTANEM DA GA GLEDAM

Bila sam na sedmom nebu kada sam saznala da konačno očekujem i treće dijete. Ni sanjala nisam da će se najljepša vijest koju sam čula pretvoriti u bolnu agoniju.

majka-i-dijete

Aleksis Frec (30) iz Pensilvanije dugo je sa suprugom maštala o trećem djetetu. Želja im se ostvarila, a onda je Aleksis u 19. nedelji trudnoće počela da krvari. Javila se ljekarima, a onda otišla i u drugu bolnicu, kako bi bila sigurna da je sve u redu. Dok je čekala na ultrazvuk, počela je da osjeća i bol, a sve vreme je krvarila. Bol se nastavljala, i za par minuta počeo je porođaj.

- Već sam dva puta prolazila kroz porođaj, a kako mi je mama babica, i preko nje znam dosta o rađanju. Pored svega toga, kao fotograf sam nekoliko puta bila angažovana da slikam sam porođaj. Tako da, smatram, znam više od prosječne žene o porođaju. I znala sam da gubim svoje dijete. Trudila sam se da ne gubim nadu, ali duboko u sebi, znala sam šta se dešava – kaže Aleksis u svom blogu, dodajući i da ju je u toku cijele trudnoće strašno ljutilo to što o njenom nerođenom sinu svi govore kao o fetusu, ne kao o bebi.

- Prvi put kada su za njega rekli da je beba bilo je na porođaju, kada smo već znali da je sve gotovo – piše Aleksis.

- Moj sin, Valter Džošua Frec, rođen u 21:45 bio je savršen. Mogla sam da vidim svaki otkucaj malenog srca. Nikada neću zaboraviti te trenutke. Brojala sam mu prste i ljubila mu glavicu. Bio je potpuno formiran i sve je bilo na svom mjestu. A onda mi je umro u rukama – piše Aleksis.

Ona je, kako kaže, riješila da podijeli fotografije sa svijetom kako bi otvorila temu o preuranjenom porođaju sa kojim se mnogo žena suočava, a malo njih govori o tome.

- Preuranjeni porođaj i gubitak djeteta su teme koje javnost izbjegava. Medicinske sestre se te djece uglavnom rješavaju kao medicinskog otpada, pa mnogo mama svoju djecu ni ne vidi. Želim da moj sin, iako je bio živ svega par minuta, napravi neku promjenu u tome – zaključuje Aleksis.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: