Objavljeno: 16.08.2016 u 13:09 | Zanimljivosti | Komentara:

Teško je povjerovati, ali je istina, da je ovaj običaj na Balkanu u potpunosti iskorijenjen tek prije 60-70 godina…

Riječ je o jednom od najčudnijih sek*ualnih običaja na Balkanu. Podsjetimo, ovaj bizarni običaj zvao se snohačenje i podrazumijevao je se*sualni odnos između svekra i snahe, koji se javljao zbog se*sualne nezrelosti ili odsutnosti sina, što je trajalo sve do njegovog punoljetstva.

cudo

Snohačenje je navodno naslijeđeno od Južnih Slovena, a tvrdi se da su ga praktikovale sve klase društva.

“Međutim, ovaj običaj nije se “poštovao” samo u srbijanskom Vranjskom kraju, već i u Pomoravlju, gdje je pravilo bilo da se oženi maloljetni dječak, koji još uvijek nije sposoban za se*sualne odnose, s odraslom djevojkom. Nažalost, iz ovakvih veza, često se dešavalo da snaha svekru rodi dijete.

Bio je rasprostranjen, kako u selima, tako i u planinskim dijelovima. Snohačenje niko nije smatrao grijehom, pa čak ni mladi muškarci čije su žene spavale s njihovim očevima, jer su i oni ponavljali ovaj običaj kada su odrasli. Ovaj bizaran običaj je pronašao i svoje mjesto u romanu “Nečista krv” Bore Stankovića, gdje se govori o deda Velji koji je sa svim svojim snahama snohačio, a one su ostajale trudne s njim”.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: