Objavljeno: 03.06.2018 u 12:45 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Tereza 25 godina nije skinula maskaru: Ljekar joj je pogledao ISPOD KAPKA i vidio ČISTI HOROR

Tereza Linč (50) iz Sidneja pola svog životnog vijeka nije skinula maskaru! Sada za to plaća teške posljedice.

tereza-maskara

Tereza, majka dvoje djece, punih 25 godina nije skidala maskaru. Ređale su se iritacije očiju, sekret i, kako kaže, “čudan osjećaj ispod kapaka”. Ništa joj nije pomagalo.

Na kraju je zatražila pomoć od ljekara koji je na sopstveni užas ustanovio da Tereza ispod kapaka ima kalcifikovane izrasline, koje su predstavljale veliku prijetnju po njen vid.

Zahvat kojim se ovo odstranilo trajao je 90 minuta u opštoj anesteziji.

Tereza i dr Dejna Robej, koja je vodila zahvat, dogovorile su se da ovu sliku objave kako bi odvratile žene od loše navike da preskaču skidanje šminke.

- Imala sam tu užasnu naviku da nanosim mnogo šminke i neskidam je. Nisam smjela da dozvolim da ode ovako daleko. Sada znam, i to prenosim drugima, koliko je važno na kraju svakog dana skinuti šminku. Ne smijete da preskočite ni noć – apeluje Tereza.

- Svaki put kada bi Tereza trepnula, te kalcifikovane izrasline trljale su se o površinu oka, čime je rizikovala da ostane slijepa. Da je slučajno došlo do infekcje oka, stvari bi krenule u užasnom smjeru. Ovo je nevjerovatan slučaj, u svojoj karijeri nisam vidjela ništa slično, i služi kao odličan primjer svim ženama – zaključuje ljekarka.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: