Objavljeno: 16.10.2014 u 18:07 | Zanimljivosti | Komentara:

TALOG KAFE GOVORI SVE: Naučite i vi da gledate u šoljicu kafe!

U unutrašnjem dijelu šoljice, radi lakšeg čitanja, ne smije da bude ukrasnih šara. Kafa se ispija opušteno i polako, samo s jednog ruba šoljice, držeći pritom dršku šoljice lijevom rukom.

gledanje-u-talog-kafe

Prazna šoljica mora da se tri puta okrene u smjeru kazaljke na satu, kako bi se talog što bolje rasporedio po šoljici. Zatim se šoljica pokrije tanjirićem, te se s njim okrene. Ona strana šoljice s koje se ispijalo treba, i po okretanju, da ostane okrenuta prema vama.

Okrenutu šoljicu potrebno je ostaviti nekoliko minuta kako bi se talog osušio i stvorio statične simbole. Samo se jednom smije podizati šoljica, kako bi se provjerila osušenost taloga. Gata se samo iz prve popijene šoljice.

I dok u početku figure u šoljici mogu da izgledaju haotično, kroz praksu, u ovom vidu predviđanja, značenja će se sama “otvarati”, pa će osobi koja gata prikazi biti sve jasniji

ALIGATOR – opasnost; tajni neprijatelji.

ANĐEO – dobre vijesti; radosno iznenađenje; sreća na putu ili u kući; zaštita.

AUTOMOBIL – sreća u započetim poslovima, posjeta, putovanje; neočekivane promjene na dobrobit okoline; ako je okrenut prema dnu šoljice, a ispred njega stoji osoba, javlja nesreću.

AVION – iznenadno duže putovanje, sreća, napredak, primanje vijesti, nenadani poklon; ako je prepolovljen, nesreća.

BAKA – žalost u kući.

BALON – kratkotrajne neprilike, idalizacija neke situacije ili osobe; budite oprezni; preuveličavanje ozbiljnosti situacije.

BAŠTA – veselo društvo.

BEBA – ako je na dnu šoljice znači manje probleme; više beba je iznenadni neuspjeh; rođenje djeteta predviđa nove početke, ali i situaciju čiji razvoj treba kontrolisati.

BIČ – energija; seksualnost; aktivnost; moguća agresija, ogovaranje.

BIK – djelujte samostalno; ženi javlja nasrtljivo udvaranje, a muškarcu svađu s prijateljicom.

BRDO – uspjeh poslije teškoća i napornog rada; više brda znače prepreke na putu do cilja.

CIPELA – novosti ili novi počeci; promjena na bolje; odlazak na put ili dolazak nekog gosta; muška cipela najavljuje uspješno putovanje; a ženska, gosta u kući.

CRKVA – ceremonija; duhovni preobražaj; bolest ili vanredno napredovanje u svemu

CRV – brige kroz posao, propali planovi, zastoj u aktivnostima, raspad posla, prezir, svađa.

CVIJEĆE – novčani dobitak; samo jedan cvijet znači da će vam se ostvariti želja, čast

ČAMAC – ostvarenje planova, pozitivan ishod, ali s kašnjenjem; nenadani dobitak, bogatstvo; znak zaštite; posjeta prijatelja.

ČARAPA – ogovaranje.

ČAŠA – zdravstveni problemi, posjeta doktoru; postojanost, sigurnost; novo prijateljstvo.

ČEŠALJ – veliki gubitak, vijest o nekoj nesreći, oprez u blizini doma.

ČIZMA – zaštita od bola i nesreće; pomoć od nepoznate osobe;

ČOVJEK – posjeta; ako je jasna uspravna figura u blizini drške, doći će gost tamne kose, a ako je zamagljena ili svijetlosmeđa figura imaće svijetlu kosu; ako ima ispruženu ruku, donijeće vam dar; ako je go, znak je neispunjenog obećanja, sramote ili neprijatnosti;.

Izvor: pressonline.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: