Objavljeno: 20.08.2016 u 11:58 | Zanimljivosti | Komentara:

SVIJET U ČUDU: Porodila se MRTVA PIJANA: Kada su ljekari pregledali bebu, ZANIJEMILI su od šoka…

Pijanoj Poljakinji koja je kod kuće prije vremena rodila bebu, a zatim je ostavila i pobjegla iz bolnice, prijeti pet godina zatvora, dok policija i dalje bez uspjeha traga i za ocem bebe.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Tridesetdvogodišnja Poljakinja rodila je prošle sedmice djevojčicu kod kuće, potpuno pijana, i nije pozvala ljekare iako je beba prijevremeno rođena. Komšije su čule plač novorođenčeta i pozvali Hitnu pomoć koja je bebu i majku odmah prevezla u bolnicu.

U krvi majke ljekari su izmerili 3,5 promila alkohola, a u krvi bebe čitavih 1,7 promila. Ljekari su bili u šoku.

Čim se malo otrijeznila majka je na svoju odgovornost izašla iz bolnice i od tada tužilaštvo ne može da nađe ni nju ni oca djeteta da ih sasluša, a nisu se pojavili ni u bolnici da obiđu i vide kako je njihova kćerkica.

- Za krivično djelo izlaganja djeteta životnoj opasnosti majci prijeti pet godina zatvora – kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol tužilaštva u Ostrovu Marćin Kubjak.

Sud će odlučiti da li će dijete oduzeti majci i predati hraniteljima, čim ljekari saopšte da mogu da puste bebu iz bolnice.

Toj Poljakinji zbog zanemarivanja i ugrožavanja djeteta već je sud ranije oduzeo dva sina, jednog kome je sada 11 godina, a drugome dvije godine.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: