Objavljeno: 21.06.2017 u 7:57 | Zanimljivosti | Komentara:

Svadba je bila bogovska, bakšiš je pljuštao sa svih strana, a kada su muzičari počeli da broje novac – uslijedio je ŠOK (FOTO)

Svadba u jednom lokalu u unutrašnjosti Makedonije je bila bogovska, bakšiš je pljuštao sa svih strana, a kada su muzičari na kraju počeli da broje pazar, ostali su šokirani. Umjesto pravog novca, dobili su gomilu bezvrijednih fotokopiranih kolor novčanica od 2.000 denara, na kojima je u donjem dijelu pisalo “Srećan brak”.

svadba-pixabay

Sa takvim parama gosti su cijelo veče naručivali pjesme, a raspoloženi muzičari su zadovoljno trljali ruke. Ponijeti atmosferom i dobrim raspoloženjem nisu ni sanjali da se radi o lažnim novčanicama. Prevaru su primjetili tek nakon završetka veselja, kada su sjeli da prebroje i međusobno podijele bakšiš.

Ovo se gotovo svakodnevno dešava muzičarima i pjevačima na svadbama i raznim zabavama u Makedoniji, ali rijetko ko se od njih usudi da zbog sramote o tome javno i progovori. Hrabrost da svoje neprijatno iskustvo podijeli sa javnošću skupio je muzičar Toni Naumov iz Bumbari Benda.

– Svirali smo na privatnoj zabavi u jednom lokalu u unutrašnjosti Makedonije. Slavilo se momačko veče. Tokom zabave, neko iz raspoloženog društva nam je podmetnuo falsifikovane banknote, najvjerovatnije kao dio neslane šale. To smo primjetili tek nakon završetka nastupa. To je veoma uvredljivo i ponižavajuće za nas muzičare, koji se trudimo da gostima priredimo nezaboravnu zabavu – rekao je Toni Naumov iz Bumbari Benda za skopski nedeljnik i portal Fokus.

On i kolege iz njegovog benda nisu jedini koji su nastup na svadbama ili privatnim zabavama završili sa punim džepovima lažnih banknota. To se dešava i njihovim kolegama, koji se srame da javno o tome progovore.

– Ovakva neprijatna iznenađenja se često dešavaju, pa zato preporučujem kolegama da dobro otvore oči. To uopšte nije smiješno, niti zabavno, već pocjenjivački za nas muzičare, koji pokušavamo da časno zaradimo novac. Ako neko želi da bude zvijezda na svadbi i da sve prisutne impresionira sa ljepljenjem bakšiša, neka to radi kao što je i red, sa pravim parama, a ne sa bezvrednim komadićima hartije, kažu kolege Naumova iz Bumbari Benda.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: