Objavljeno: 15.05.2016 u 11:12 | Zanimljivosti | Komentara:

SPREMITE SE: Ponovo nam stiže PLAVI MJESEC – ali ovog puta donosi sasvim drugačiju magiju

‘Plavi Mesec’ je izlaz koji se u posljednje vrijeme koristi za drugi puni Mjesec u istom kalendarskom mjesecu – ali ranije su astrolozi i astronomi ovim imenom nazivali jedan drugi nebeski spektakl – koji nas uskoro očekuje.

plavi-mjesec (2)

Naime, normalno je da se tokom jednog godišnjeg doba pojave tri puna Mjeseca. Ali, ponekad, i to jako rijetko, dešava se da u toku iste sezone imamo četiri puna Mjeseca – što je slučaj upravo ovog proljeća. U takvim slučajevima se treći pun Mjesec naziva – plavim Mjesecom, navode na sajtu earthsky.org.

Upravo takav će naš satelit biti sljedećeg petka, a uz ove savjete astrologa imate nedelju dana da se ljudski pripremite i na najbolji način iskoristite ovaj astronomski spektakl.

Posljedni plavi Mjesec po sezonskoj definiciji dogodio se 20. avgusta 2013. godine, a sljedeći stiže tek 2018. Ovaj Mjesec, naravo, neće zaista biti plav, već je to samo simpatičan naziv koj su mu tokom godina nadjenuli. Međutim, iako će na oko biti sasvim običan, astrologija kaže da ćete njegova dejstva i te kako osjetiti.

Naime, plavi Mjesec u maju stiže nam baš u trenutku kada su čak četiri planete u retrogradnom hodu – Merkur do 22. maja, Mars do 29. juna, Saturn do 13. avgusta, a Pluton čak do 26. septembra. Sama pojava plavog Mjeseca će učiniti da se sva dejstva ovih planeta koja ste do sada osjećali dodatno pojačaju – a to znači da ćete imati osjećaj razdražljivosti, mogući su ljubavni problemi, svađe i krajevi.

Pun Mjesec se oduvijek vezivao za kraj, baš kao što se mlad Mjesec vezuje za novi početak. Kada tome dodamo i činjenicu da su vam sve retrogradne planete jasno dale do znanja da je vrijeme da sjednete i dobro se zamislite o tome šta u vašem životu treba da se nastavi, a čemu je došao kraj – više je nego jasno da će sljedeći petak biti idealan trenutak za krajeve – bilo da se radi o vezi, poslu ili nečemu drugom što želite da okončate. Želite da ostavite pušenje, da prestanete sa konzumiranjem slatkiša, okončate vezu sa partnerom?

Ovo je pravo vrijeme.

plavi-mjesec (3)

Posljednji plavi Mjesec bio je 2013. godine – razmislite, da li ste možda tada započeli nešto što želite da završite? Ako jeste, to vam je znak. Mnogima će ovaj period biti idealan da malo uspore, pogledaju oko sebe i shvate šta žele u životu.

Zato, iskoristite narednih nekoliko dana za razmišljanje – šta to želite da okončate, kako biste stvorli mjesta za novi početak? Uz magiju plavog Mjeseca sve će ići mnogo lakše.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: