Objavljeno: 14.05.2016 u 20:51 | Zanimljivosti | Komentara:

DUGO ČUVANA TAJNA: Naučnici priznali da će uskoro moći da vrate mrtve u život! Evo kako će to uraditi

Mogu li se mrtvi vratiti u život? Naučno istraživanje je upravo otišlo korak dalje u ambicioznoj potrazi za regeneracijom mozga kliničko mrtvih ljudi. Nauka reanimacije sada gleda mrtve iz drugačije perspektive.

zivot-poslije-smrti (1)

Proces oživljavanja mrtvih počeće u narednih nekoliko mjeseci

Teorije će se testirati na kliničko mrtvim ljudima, kako bi se isprobala mogućnost regeneracije mozga. Proces će sprovesti “Bajokvark” biotehnološka kompanija iz SAD-a koja je dobila dozvolu za testiranja i biće testirano 20 kliničko mrtvih ljudi.

Proces uključuje terapije matičnih ćelija. Naučnici će ubrizgati kombinaciju peptida i matičnih ćelija direktno u mozak. Pored toga, pacijenti će biti stimulisani različitim nervnim simulacijama i laserskim tehnikama, u pokušaju da se oživi mozak.

Prva procedura će se održati u Indiji

Ono što se naučnici nadaju da će postići je “restartovanje” fiziološkog sistema, gdje se ćelije mozga regenerišu samostalno. Proces će pratiti obrazac kako reptili obnavljaju izgubljene udove, nadajući se da će moždane ćelije učiniti isto.

Prvi postupak će dokazati mogućnost koncepta i održaće se u gradu Utarhandu u Indiji. Naučnici imaju pozitivna mišljenja o ovom projektu i rezultati se očekuju u roku od 3 mjeseca.

zivot-poslije-smrti (2)

Iskustva bliske smrti i napuštanja tijela nisu halucinacije

Da li će naučnici postići ono što je nemoguće danas? Iako su iskustva bliske smrti i napuštanja tijela opisana u prošlosti kao halucinacije, naučnici sada uzimaju takva vjerovanja i koncepte mnogo ozbiljnije.

U nedavnim istraživanjima, naučnici su otkrili pozitivne rezultate među nekim ljudima koji su govorili o njihovim iskustvima, čak iako su im se mozgovi i tijela ugasili!

Najfascinantniji slučaj je jedan 58-godišnjak koji je bio mrtav 3 minuta i nakon toga opisao događaje koji su se desili dok je bio mrtav!

Svijest nakon smrti? Naučnici vjeruju da je moguće

Prema naučnicima, iako nije moguće dokazati ova iskustva i tvrdnje pacijenata, nema ni prostora za odbacivanje istih. Dalja istraživanja će sigurno otkriti nešto što bi moglo biti fantastično otkriće u bliskoj budućnosti.

Psihijatar Brus Grejson, koji je prisustvovao ovakvim događajima, izjavio je da su njegova očekivanja premašila sva njegova vjerovanja. Naime, dva od 140 pacijenata uspjela su da detaljno opišu zvukove i prizore koje su čuli i nije bilo načina da se pobije ta činjenica

zivot-poslije-smrti (3)

Svjetlo na kraju mračnog tunela sada može biti nada

Uzimajući u obzir poznato iskustvo viđanja svjetlosti na kraju tunela, jedan 57-godišnjak je naveo da je zapravo čuo glasove kako govore “šokiraju pacijenta… šokiraju pacijenta”. On je opisao i doktora i napomenuo da je bio zdepast momak – i sve to u periodu od 3 minuta kad je pacijent bio mrtav!

Medicina je čudo samo po sebi i sa takvim incidentima, nauka je primorana da preuzme korak dalje od parametara medicinskih ograničenja. Projekat reanimacije je ogroman skok u nepoznato, jer podrazumjeva vraćanje mrtvih!

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: