Objavljeno: 10.02.2015 u 11:32 | Zanimljivosti | Komentara:

ROTVAJLER SPASIO TRUDNICU: Provalnik vlasnici držao nož pod grlom, a onda se pojavio Roki!

Četvorica provalnika upali su u stan Keše Veston (24) i zahtijevali od nje da im preda sav novac koji ima. Jedan je napao njenog dečka Arjana Salhija (26), a drugi je Keši držao nož pod grlom.

rotvailer-pas-noz

Keša Veston (24) bila je u petom mesecu trudnoće kada su četiri provalnika naoružana noževima upala u njenu kuću u Kentu. Jedan je odmah napao njenog dečka Arjana Salhija (26), a drugi stavio Keši nož pod grlo. Spasio ih je njihov rotvajler Roki koji je preplašio napasnike, a uz njegovu pomoć jedan od njih dobio je zatvorsku kaznu od 10 godina.

– Arijan i ja bili smo u krevetu, a naš rotvajler Roki je spavao na podu pored nas. Iznenada, začulo se lupanje na vrata, a on je izletio iz naše sobe i počeo ljutito da laje. Pogledala sam kroz špijunku, ali nisam vidjela ništa, dok Roki nije prestajao da laje kao lud – ispričala je Keša za Miror i dodaje da se zabrinula da će pas izaći na ulicu i razbuditi komšije, pa ga je zatvorila u kupatilo.

Arijan i Keša su iz znatiželje otvorili vrata i ugledali četvoricu muškaraca koji su ih bijesno upitali: “Gdje je novac”?

– Nisam znala šta se dešava, a onda me je iznenada jedan zgrabio za ruku i uvukao u dnevnu sobu, stavljajući mi nož pod grlo i govoreći da ućutim. Ostala trojica su napala Arijana, a onda sam čula Rokija kako bijesni u kupatilu. Molila sam da me puste, rekla sam da sam trudna, ali nisu reagovali. Mislila sam da će nas ubiti oboje – kaže Keša.

rotvailer-pas-noz-2

Ali, njihov vjerni prijatelj, usvojeni rotvajler Roki, uspio je da ih izvuče iz nevolje!

Keša ne zna kako je izašao iz kupatila, ali pas je dojurio i počeo da reži. Banda se prepala, počela da bježi, ali Roki nije htio da odustane – potrčao je za njima, oborio jednog od napadača, pritiskao ga šapama, vukao odjeću, a onda je stigao i Arijan, kako bi ga zadržali dok ne dođe policija, koju je Keša u međuvremenu pozvala – prenosi “Life with dogs”.

– Ko zna šta bi se dogodilo da nije bilo Rokija. Znao je da nešto nije u redu i instinktivno reagovao. Sljedećih nekoliko dana nije se odvajao od mene – ispričala je Keša.

rotvailer-pas-noz-3

Dva mjeseca kasnije, zbog traume koju je preživjela, Keša je imala krvarenje, ali je na kraju sve bilo u redu. Međutim, strah je ostao u njoj i sada nigdje ne ide, osim ukoliko Roki ide sa njom. Keša je danas majka divnog dečaka, a njegovnajveći obožavalac je, pogodite ko – Roki!

– Dokle god je on sa nama, znam da nemam razloga za brigu – zaključila je ponosna vlasnica psa heroja.

Izvor:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: