Objavljeno: 10.02.2015 u 8:35 | BiH, Zanimljivosti | Komentara:

Analiza otkrila šta krije Bosanska dolina piramida u svojim podzemnim labirintima!

Analiza profesora Ljube Ristovskog se fokusirala na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje

piramida

Beogradski fizičar prof.dr. Ljuba Ristovski analizirao je snimke mega-keramičkih blokova “K-1” i “K-2” u Podzemnom labirintu Ravne. Naime, njih je tehnikom polikontrastne interferentne fotografije (PIP) snimio u septembru 2014. tehničar Sasa Nadjfeji, prenosi piramidasunca.ba

Ovo predstavlja kontinuitet snimanja Bosanske doline piramide ovom tehnikom u proteklih šest godina (2008.-2014.). Analiza profesora Ristovskog se fokusira na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje.

Mega-keramički blok “K-1” pokazuje pojačano prisustvo niskofrekventnog (crvenog) zračenja za koje je poznato da ima veliku dubinu prodiranja u ljudsko tijelo te pozitivno utiče na cirkulaciju krvi. To je razlog što je ovaj blok najvjerovatnije imao terapijski karakter.

S druge strane, mega-keramički blok “K-2” sadrži visoko-frekventno zračenje (tamno-plave oblasti). Djeluje direktno na ćelije dermisa i njihove komponente. Visokofrekventna zračenja mogu uticati i na psihička stanja i to otvara prostor djelovanja šamana u blizini ovog bloka.

Kompletan izvještaj može se pročitati ovdje.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: