Objavljeno: 03.05.2018 u 10:52 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Rođena je sa NAJVEĆIM JEZIKOM NA SVIJETU i ljekare ostavila u POTPUNOM ŠOKU: Danas ta djevojčica IZGLEDA OVAKO

Pejsli Morison Džonson iz Južne Dakote rođena je sa rijetkim Bekvit Vajdmen sindromom, zbog koga joj je jezik bio dva puta veći od usta.

beba-jezik (2)

U prvih par nedelja života bila je u konstantnoj opasnosti da se zbog njega uguši, a imala je probleme i sa hranjenjem, zbog čega su je prvih šest mjeseci života hranili kroz tubu na stomaku.

Njeni roditelji, Medison (21) i Šenon (23) na kraju su riješili da djevojčicu odvedu na operaciju kako bi joj se odstranio dio jezika.

Operacija je uspješno prošla, međutim, jezik je nakon toga nastavio da raste i da joj viri iz usta.

Konačno je nekoliko mjeseci kasnije rješeno da ode na drugu operaciju. Tada se, tek sa 16 mjeseci, konačno prvi put u životu nasmijala. Tom operacijom odstranjeno je više od četiri centimetra jezika.

- Bili smo presrećni kada se prvi put nasmijala, a ogromno je olakšanje i što sada konačno može da jede. Ma, sada je to potpuno druga beba, i lice joj izleda drugačije, mnogo se smeje i konačno pravi zvukove pa će uskoro i progovoriti – kažu presrećni roditelji.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: