Objavljeno: 03.05.2018 u 11:03 | Zanimljivosti | Komentara:

Lav napao čovjeka, ščepao ga za vrat i odvukao u grmlje. Zastrašujući momenat završio se ubistvom (VIDEO)

Lav u safari parku u Južnoj Africi napao je starijeg čovjeka i odvukao ga u grmlje, dok su sve gledali prestravljeni posjetioci.

lav-620x350

Na društvenim mrežama proširio se zastrašujući snimak na kom se vidi kako lav napada Mika Hodžea (67), vlasnika safari parka “Marakele Predator Centar” u Južnoj Africi.

Na njemu se prvo vidi kako lav šeta u ograđenom dijelu u koji je ušao i Mik. U jednom trenutku Mik počinje da bježi dok lav trči ka njemu.

Hvata ga pored ograde i odvlači u žbunje, dok prestravljeni posjetioci vrište.

Na snimku se zatim čuju hici i vidi lav kako odlazi, dok vlasnik safari parka ostaje da leži na tlu.

Napadnuti čovjek zadobio je povrede na vratu i vilici, ali, srećom, nije ozbiljnije povređen. Lav je nakon napada ubijen.

- Mik i jedan od njegovih rendžera bili su malo zabrinuti zbog mirisa koji je uznemirio jednog od lavova i prošao je kroz vrata da bi pogledao o čemu se radi – rekao je jedan od njegovih prijatelja, prenosi Metro.

Vlasnik je video da je lav uznemiren i počeo je da trči, ali nije stigao do vrata dovoljno brzo.

- Žena i kćerka su sa njim u bolnici, on je dobar momak i želim mu sve najbolje. On nije budala, zna kako treba da se ponaša sa lavovima, ali nešto je očigledno pošlo po zlu – ispričao je on.

Mik se sa suprugom Krisi preselio u Južnu Afriku 2003. godine. Oni su 2009. osnovali utočište za životinje Marakele. Kasnije su napravili i centar i utočište za predatore u kojem imaju desetak velikih mačaka, uključujući bijele lavove, geparde i dva bengalska tigra.

Centar Marakele je nakon napada zatvoren za posetioce.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: