Objavljeno: 22.08.2016 u 10:46 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Rođena je kao najmanja beba na svijetu: Svi su vjerovali da neće preživjeti, a danas ima 12 godina

Kenadie Jourdin-Bromley ima 12 godina i pravi je borac. Dijagnosticiran joj je poremećaj patuljastog rasta, a prognoze doktora su bili negativne i oni su rekli da neće preživjeti.

kenadie (1)

Na rođenju, ova hrabra djevojčica bila duga samo 28 centimetara, a teška jedan kilogram i 100 grama.

Osam mjeseci nakon rođenja doktori su dali dijagnozu – primordijalni patuljasti rast, rijetka bolest koja utiče na oko 100 ljudi u svijetu. Odlikuje se patuljastim rastom, i razvija se prije rođenja, dok je beba u stomaku majke.

kenadie (3)

Danas je Kenadie jedan metar visoka, a problemi s poremećajima disanja i jela, samo su neke od nuspojava njene bolesti, a njena majka kaže kako je zbog nje bila mngo puta na testu sudbine gledajući kako joj se dijete bori.

kenadie (2)

Kenadie nije odustala od škole; ona ima određene teškoće u učenju, ali nastavlja. Unatoč činjenici da su joj kosti vrlo krhke ona se bavi mnogim sportovima, između ostalog, plivanjem.

Kenadie ima prekrasan osmijeh, a njeni roditelji se nadaju da će njihova kćerka uvijek imati razloga da bude sretna!

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: