Objavljeno: 22.08.2016 u 11:34 | Zanimljivosti | Komentara:

BRAČNI PAR ORGANIZOVAO VLASTITU SAHRANU: Pozvali prijatelje i onda

Na ručak u znak oproštaja od života pozvali su rodbinu, prijatelje i novinare.

bracni-par

Ovi posljednji su im, kako kažu domaćini, i najdraži jer su se odazvali u velikom broju na pozivnice koje je Dragan podijelio redakcijama još prije tri mjeseca, piše EuroBlic

– Nas dvoje upoznali smo se u Klubu usamljenih u Novom Sadu. On je prije toga imao dva neuspješna braka, a moj prvi suprug je umro. Zavoljeli smo se na prvi pogled a kada smo dobili penziju ovdje smo došli prije 16 godina i lijepo nam je, volimo se, mazimo i pazimo – ispričala je Dragica pokazujući zid uspomena na kojem su slike Draganovih bivših žena, njihova zajednička, posteri FK „Partizan“ i Titova slika.

Na groblju, gdje je Dragan održao oproštajni govor od života, pokazao je na uklesan grb crno-bijelog tima, koji mu je u srcu.

– Imao sam na jednom i drugom svijetu dve velike ljubavi; to su moja Dragica i FK „Partizan“. Na ovaj oproštajni čin odlučili smo se iz razumljivih razloga. Nemamo djece, a ne želimo nikoga da tjeramo na trošak kada zauvijek sklopimo oči. Sve smo uradili, uredili grobnicu i spomenik, vidjeli ko bi nam došao na ispraćaj, počastili goste i oprostili se od njih bez suza – objasnio je Dragan u svom govoru na groblju u Pojezini rekavši da je od danas, po tom pitanju, za njih sve ostalo čista formalnost.

bracni-par-2

Oni su priredili bogatu trpezu, bilo je svega u izobilju a Dragan i Dragica, sa crnom kravatom i ružom na kragni, presjekli su torte i podijelili gostima.
Na kraju su se poljubili i zakleli na vjernost i na „onom svijetu“, bez obzira što Dragica baš i ne vjeruje Draganu po tom pitanju, samo ukoliko bi mu se ukazala prilika.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: