Objavljeno: 17.08.2013 u 8:33 | Zanimljivosti | Komentara:

Prodaje se k’o ludo: Braća su ‘izmislila’ Facebook sladoled!

Imam 15-godišnjeg unuka, Bibija, koji je stalno na Facebooku. Tako sam došao na ideju i nisam požalio. Ide ko ludo, kaže slastičar Admir Adili iz Tisnog na Murteru

U Tisnom na Murteru ovoljetni hit je sladoled imena – Facebook!? Izmislili su ga braća Admir i Ibi Adili vlasnici slastičarnice ‘Valentino’.
Sastojci sladoleda, barem po onome što piše na deklaraciji, su obrano mlijeko, šećer, mliječna baza, aroma, modificirani škrob i koncentrirano zasićeno mlijeko.

Međutim, glavni adut sladoleda su plava boja i logo sa bijelim slovom ‘f’ u plavoj pozadini.

- Ide ko ludo. Imam 15-godišnjeg unuka, Bibija, koji je stalno na Facebooku. Tako sam došao na ideju i nisam požalio – slastičar Admir Adili.

Za okus ni sam ne može reći kakav je. – Nešto kao žvaka, bombon… – kaže Admir.

Marka Zuckerberga, vlasnika-direktora i glavnog kreatora najveće socijalno društvene internetske stranice Facebooka, Adili nije pitao može li koristiti ime i logo mreže za svoj sladoled.

- Ako se javi, pitat ću ga – kaže Admir.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: