Objavljeno: 19.09.2017 u 11:51 | Zanimljivosti | Komentara:

Prije 10 godina, djevojka joj gledala u šolju: Danas, žena šokirano priča o svojoj sudbini!

Da li vi vjerujete u svaku priču iz šoljice za kafu? Koliko ste puta poželjeli da vam neko ‘pročita’ sudbinu, a zapravo ni sami ne vjerujete u to?

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Nekome je to samo razonoda, zabava, a pojedinci gledanje u šolju shvataju vrlo ozbiljno. Evo priče jedne djevojke koja nije vjerovala da će jedno “gledanje” u šolju moći da joj promijeni život.

“Kao i većina ljudi, i ja sam bila poprilično skeptična povodom toga. Kad sam bila klinka, sa drugaricama iz sela sam sjedila, pile smo kafu i gledale jedna drugoj u šolju i sve smo pogađale. Naravno, to je bilo lako, jer, znale smo sve jedna o drugoj”, počinje svoju priču J. M.

Godinama je sve shvatala kao šalu i nije pridavala veliki značaj tome. Ali…

“Sve se dešava prije desetak godina. Drugarice na fakultetu su me stalno prozivale kako ne vjerujem u to i kako moram da odem kod jedne djevojke koja fantastično gleda u šolju. Pristala sam, ali pod uslovom da nijedna ne kaže ništa o meni, mojoj sudbini, itd.

Otišla sam u jednu kuću, u prigradskom naselju. Djelovala je sređeno, toplo… Ne znam ni šta sam očekivala, kuću neke vještice iz crtaća?! Svašta i od mene… Djevojka je bila potpuno pristojna, tek završila fakultet, traži posao.

Sjela sam, popila kafu. Dok se šolja “cijedila”, pričale smo o vremenu, politici… A onda je počela…

Od skorije prošlosti, pa sve do detalja mog ljubavnog života, sve je bilo pogođeno. Pokazivala mi je znakove, simbole koji se tumače uvijek isto. Nisam i dalje vjerovala, mislila sam da je slučajnost. Onda je počela da priča o budućnosti.

“Muž će ti se zvati na slovo A, imaćete blizance. U početku će vaša veza početi turbulentno, ali ćeš se ti izboriti za svaku svađu, konflikt. On će raditi u svijetu zabave, stoji mu neka gitara, ne mogu dobro da vidim, ali ima veze sa muzikom.

Ti ćeš krenuti da radiš u velikoj firmi, ali nećeš biti zadovoljna, pa ćeš otvoriti svoj posao”, pričala je ona tako meni, a ja sam klimala glavom…

Ljudi mogu da vjeruju ili ne, ali, ja danas imam muža Aleksandra, i Saru i Andriju – dvogodišnje blizance. Muž mi je pjevač, a ja sam radila u banci koju sam napustila i otvorila sam svoju agenciju za nekretnine…

Na sve ovo me je podsjetila drugarica koja mi je rekla da je išla da joj gledaju u šolju i da joj djevojka ništa nije pogodila. Ja kažem – meni se sve ostvarilo. Sudbina, šta li je?

Svako vjeruje u ono što želi. Bio to Bog, sudbina, kafa, pasulj… Mogućnosti su skoro neograničene”, zaključila je žena.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: