Objavljeno: 18.09.2017 u 11:41 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

NE BUDITE NAIVNI: Uz ovih 10 trikova razlikujte prave od lažnih brendova (FOTO)

Sigurno vam se više puta desilo da potrošite veliki novac kupujući neki proizvod vjerujući da je originalan, a da se ubrzo ispostavi da je ipak samo vjerna kopija mnogo lošijeg kvaliteta. Da vam se to više ne bi dešavalo, vrijeme je da naučite jednom za svagda da razlikujete lažne od pravih brendova.

1. Levi’s farmerke

raspoznavanje kopija (2)

* Sve farmerke ove marke imaju karakterističan bod u obliku luka na zadnjem džepu, malo slovo “e” na etiketi (veliko je samo kod kopija) i dupliran serijski broj i na unutrašnjoj stani pojasa.

* Dugmići su napravljeni od metala i imaju ugraviran “Levi Strauss” potpis na gornjoj strani, a na donjoj serijski broj. Nitne su napravljene od čelika i imaju serijski broj i s jedne i s druge strane.

2. “Lacoste” polo majice

raspoznavanje kopija (3)

* Dugmići su raznolike boje jer su uglavnom pravljeni od sedefa. Pljosnati su, s blagim ispupčenjem u sredini. Dugmići imaju dvije rupice i nikakav natpis na sebi.

* Zeleni krokodil je posebno šiven, a onda zakačen za majicu. Nalazi se na lijevoj strani majice, bliže donjem dijelu dugmića (oni koji prave kopije obično zaborave na ovo). Jasno se razlikuju dijelovi tijela krokodila.

3. “Victoria’s Secret” kupaći kostim

raspoznavanje kopija (1)

* Svi kupaći kostimi ovog brenda napravljeni su od duple tkanine. Jednobojne komade možete lako provjeriti tako što ćete povući gornji i donji sloj u različitim pravcima.

* Postoji 5 veličina: XS, S, M, L i Xl. Kopije obično imaju samo S, M i L veličinu. Veličine žičanih brushaltera označene su isto kao i ostali donji veš (34А, 34В itd.). Etikete su uvijek ružičaste, crne, bijele ili providne. Zemlje proizvodnje su Kina i Šri Lanka.

4. “Rolex” sat

raspoznavanje kopija (4)

” Rolex” satovi su napravljeni od safirnog stakla. Ako na njega stavite kap vode, ona će ostati kap. Odjeljak za kalendar je blago podignut. S druge strane stakla se nalazi mala slika krune blizu broja 6 (kod svih modela poslije 2002. godine).

* Sekundara se kreće glatko, bez ikakvih skokova. Čak i ako pokušate da čujete, nećete čuti tik-tak zvuk.

* Kopije “Rolex” satova obično imaju providnu pozadinu. Originalni modeli uvijek imaju metalni poklopac sa serijskim brojem i oznakom ugraviranom ispod njega.

5. Ray-Ban naočare

raspoznavanje kopija (5)

* Kutija je napravljena od kože i ima sljedeće karakteristike: neravna je na dodir i ima Ray-Ban logo na dugmetu. Lijevo od dugmeta nalazi se pečat firme. Prednja strana kutije je gruba, dok je zadnja mekša. U unutrašnjosti se nalazi crni velur.

* Lijevo staklo na svim modelima ima Ray-Ban natpis koji se ne može ukloniti. desno staklo ima lasersku gravuru iznutra ili spolja.

* Na lijevoj dršci se nalazi serijski broj koji počinje s RB. Također sadrži sljedeće informacije: boju stakla, nivo zatamnjenja, prečnik sočiva i veličinu nosnog mosta. Na desnoj dršci se nalazi ime modela, slovo koje označava fabriku za proizvodnju i etiketu sa europskim standardima sigurnosti.

Nastavak na sljedećoj strani…

Sljedeća stranica

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: