Objavljeno: 13.05.2016 u 19:04 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Preminula je najstarija osoba na svijetu, nećete vjerovati koliko joj je bilo godina

NAJSTARIJA osoba na svijetu, Susannah Mushatt Jones, umrla je u četvrtak u New Yorku, priopćila je Gerontološka istraživačka skupina.

susanahh

Umrla je u 117-oj godini života, a nakon njezine smrti, sada je najstarija osoba na svijetu Emma Morano-Martinuzzi (116) u Italiji.

Jones, rođena u južnoj američkoj saveznoj državi Alabami 6. lipnja 1899., bila je kći nadničara i unuka robova. Po završetku srednje škole preselila se u New Jersey 1922. godine, a zatim u New York, gdje je radila kao guvernanta i domaćica, navodi se u Guinessovoj knjizi svjetskih rekorda.

Jones, koja je otišla u mirovinu 1965., izjavila je da je puno sna tajna njezine dugovječnosti te da nikada nije pušila niti pila.

Najstarija osoba u povijesti bila je Jeanne Calment iz Francuske, koja je umrla 1997. u dobi od 122 godine i 164 dana, navodi Gerontološka istraživačka skupina.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: