Objavljeno: 23.09.2014 u 17:26 | Film, Zanimljivosti | Komentara:

Pogledajte kako danas izgledaju Boba i Marija iz “Žikine dinastije”

Krajem 70-ih, filmski par Boba i Marija postao je sinonim za PRVU ljubav, istinsku, nevinu i bez računice. Ljubav zbog koje zaboraviš na školu, obaveze i na društvo Glumci koji su stekli ogromnu popularnost igrajući Bobu i Mariju u filmskom serijalu “Žikina dinastija”, sada su u zrelim godinama.

Rialda Kadrić (Marija) danas ima pedeset jednu godinu. Kao djevojčica je bila član dramskog studija Bate Miladinovića i tako je dobila šansu da igra u pomenutom serijalu, iako je prvobitno reditelj Zoran Čalić u planu za lik Marije imao Sonju Savić.

Devedesetih je napustila zemlju i otišla u SAD, gdje je radila kao novinar “Glasa Amerike”. Danas živi u Londonu i navodno je udata za vlasnika nekoliko hotela.

Vladimir Petrović (Boba) danas ima pedeset devet godina. Davno se povukao iz glumačkog posla. Suvlasnik je Radio Indeksa i vlasnik “Reklamne agencije”. Bavi se marketingom i već tridesetak godina kreira reklamne poruke. U pauzi snimanja “Žikine dinastije” svirao je bubnjeve (jedno vrijeme i u bendu Olivera Mandića), a dvije godine je režirao i legendarno “Indeksovo radio pozorište” sa originalnom postavom u kojoj su bili Mićko Ljubičić, Bićko, Petrući, Zvonimir Šimunec i ostali.

“Uloga Bobe donijela mi je enormnu slavu. Rialda i ja imali smo svoju sobu u producentskoj kući, gdje su nam poštari ostavljali gomile pisama obožavalaca iz cijele bivše Jugoslavije. Pošto sam se dosta promijenio, ljudi me danas uglavnom prepoznaju po glasu. Ponekad me dugo gledaju dok se ne sjete odakle me znaju”, priča Vladimir Petrović.

Oženjen je Jasminkom, s kojom ima sina Igora (30) i kćerku Anu (24).

Izvor: nostalgicno.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: