Objavljeno: 08.03.2018 u 17:09 | Zanimljivosti | Komentara:

Pitali su Duška Radovića šta je OSMI MART, a on je U JEDNOJ REČENICI SVE OBJASNIO

Međunarodni dan žena ili, poznatije, Osmi mart je praznik posvećen ženama. Nastao je kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

dusko-8-mart

I svake godine je isto… u moru karanfila i slatkorečivih koncerta “samo za dame” izgubi se iz vida šta je zaista važno i bitno kada je u pitanju istinaska jednakost muškaraca i žena.

A evo šta je o Danu žena rekao Duško Radović, pesnik, pisac, novinar, urednik i aforističar sa čijom je emisijom “Beograde, dobro jutro” prestoničanima godinama počinjao svaki dan. Nekog davnog Osmog marta, došao je red da prokomentariše i ovaj praznik.

– Danas je osmi mart, praznik sažaljenja, praznik laži ili praznik ljubavi i poštovanja – kako se već kojoj ženi zalomilo – napisao je naš veliki aforističar.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: