Objavljeno: 22.10.2013 u 20:30 | Savjetnik, Zanimljivosti | Komentara:

Perilica kao pećnica

Kod nekih kuhara nema kraja kreativnosti. Zaboravili su štednjak i pećnicu, a u pripremi hrane koriste – perilicu suđa. Kako ta metoda djeluje, i mogu li štogod napraviti od usisavača ili aparata za brijanje!?

perilica-kuhanje

Začinjenog lososa, premazanog s malo maslinova ulja i prekrivenog kriškama limuna, čvrsto zamotajte u foliju ili vrećicu za kuhanje. Ovaj paket stavite na gornju policu stroja za pranje posuđa i pokrenite ciklus pranja, naravno bez dodavanja deterdženta. Para i topla voda kuhaju lososa na temperaturi 60-70 C, tako da je na kraju riba mekana kao što je bila i prije kuhanja.

Lisa Casali, talijanska autorica kaže da je metoda ekološki prihvatljiva, a ako kuhate u hermetički zatvorenim posudama, možete kuhati i prati posuđe u isto vrijeme. Ovako se može pripremati ne samo losos već i govedina, tuna, voće i deserti. Zastrašujuće, ali priznajte da ste ovoga trena pogledali u smjeru perilice.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: