Perilica kao pećnica
Kod nekih kuhara nema kraja kreativnosti. Zaboravili su štednjak i pećnicu, a u pripremi hrane koriste – perilicu suđa. Kako ta metoda djeluje, i mogu li štogod napraviti od usisavača ili aparata za brijanje!?
Začinjenog lososa, premazanog s malo maslinova ulja i prekrivenog kriškama limuna, čvrsto zamotajte u foliju ili vrećicu za kuhanje. Ovaj paket stavite na gornju policu stroja za pranje posuđa i pokrenite ciklus pranja, naravno bez dodavanja deterdženta. Para i topla voda kuhaju lososa na temperaturi 60-70 C, tako da je na kraju riba mekana kao što je bila i prije kuhanja.
Lisa Casali, talijanska autorica kaže da je metoda ekološki prihvatljiva, a ako kuhate u hermetički zatvorenim posudama, možete kuhati i prati posuđe u isto vrijeme. Ovako se može pripremati ne samo losos već i govedina, tuna, voće i deserti. Zastrašujuće, ali priznajte da ste ovoga trena pogledali u smjeru perilice.
Izvor: punkufer.dnevnik.hr