Objavljeno: 07.10.2016 u 19:21 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovu djevojčicu su kidnapovali i držali zatvorenu kao robinju paklenih 18 godina: Nećete vjerovati kako ona danas izgleda!

Desetog juna 1991. godine mlada Džejsi Li Dugald krenula je do autobske stanice kako bi otišla u školu. No, tada je ugledala automobil koji joj se približvao. Tada je ju je Filip Garido kidnapovao.

kidnapovana-djevojcica (2)

U narednih 18 godina Džejsi je živjela kao robinja i rodila dvije djevojčice. Kada je pronađena i oslobođena, policija je ostala šokirana uslovima u kojima je živjela…

Džejsi je rođena 2. maja 1980. godine. Bila je veoma bliska sa svojom majkom Teri Probin i mlađom sestrom. Taj dan je spremila sendvič sa kikiriki puterom i želeom za školu, a nosila je svoju omiljenu majicu i prsten sa leptirima, koji joj je poklonila majka.

kidnapovana-djevojcica (4)

Džejsi se sjeća da je bila upucana pištoljem za omamljivanje prije nego što je kidnapovana. O njenoj otmici su pisale sve velike novine u regionu.

Njen očuh vidio je otmicu iz kuće. Primjetio je kako žena izlazi iz auta i prisiljava djevojčicu da uđe. Probin je pokušao da ih juri biciklom, ali ih nije stigao.

“Znala sam da je tamo negdje. Nisam mogla da je pustim. Srce mi je bilo slomljeno i niko ga ne bi ispunio kao ona. Zato sam morala da izdržim”, ispričala je Teri.

Garido je odveo Džejsi u svoju kuću u Kaliforniji. Živjeli su samo dva sta udaljenosti od Džejsinog doma. On ju je neprestano zlostavljao. Rodila je dvije djevojčice, jednu 1994. a drugu 1997. godine, za vrijeme zatočeništva.

Stalno se pitala da li će njena majka zaboraviti kako izgleda, te da li je traži. Pokušala je uljepšati dom svojim djevojčicama. Napravila je malu školu za djevojčice gdje se igrala sa njima i učila ih.

Djevojčicama je bilo zabranjeno da je zovu “mama”.

U svojim dnevnicima je pisala o tome kako je maštala da postane veterinar i da se vozi velikim balonom.

Garido je i ranije optuživan za zlostavljanje. 1974. godine Garido je zlostavljao jednu 14-godišnju djevojčicu. Godine, 1976. ponovo bio uhapšen zbog zlostavljanja.

kidnapovana-djevojcica (3)

Dva policajca sa univerzitetskog kampusa u Kaliforniji primjetili su nešto čudno kod Garidovog ponašanja. Bio je u pratnji dvije kćerke. Nakon rutinske provkere, primketili su da je on prestupnik, nakon čega su zvali njegovog činovnika za uslovnu slobodu.

Tade je Filip poveo Nensi, Džejsi i dvije djevojčice na sastanak sa činovnikom za uslovnu slobodu.

Policajac je razdvojio djevojčice i Džejsi kako bi im provjerio identitet. Prvo se Džejsi predstavila kao “Alisa”, jer joj je Filip zabranio da koristi svoje pravo ime.

Džejsi je otkrila svoje pravo ime tako što ga je napisala na papir. Ovo je bio prvi znak slobode. Njen očuh, Karl Probin, bio je glavni osumnjičeni dugi niz godina, iako je mnogo puta prošao testiranje na poligrafu.

Džejsi i njene kćerke sada žive sa njenom majkom.

kidnapovana-djevojcica (5)

Ovako Džejsi izgleda danas.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: