Objavljeno: 03.12.2014 u 10:46 | Pouke i poučne priče, Zanimljivosti | Komentara:

Ovom ratnom veteranu doktori su rekli da nikada više neće moći hodati. Nećete vjerovati šta je uradio nakon toga!

Punih 15 godina, Arthur je bio onesposobljeni veteran zaljevskog rata. Doktori su mu rekli da nikada više neće moći da hoda. Njegov život se sastojao od štaka i raznih drugih pomagala, te ga je pratilo i ubrzano debljanje.

Arthur je prihvatio svoju dijagnozu te je gotovo izgubio volju za životom. Iako mu njegovo tijelo nije omogućavalo nikakve velike napore i teške vježbe, Arhur je na kraju shvatio da mora nešto da napravi da bi svoj život koliko-toliko vratio natrag u red. Imao je 136 kilograma i znao je da je došlo vrijeme da ozdravi.

Odlučio je da pokuša jogu.

Padao je mnogo puta no odbijao je da prekine. Ubrzo je shvatio da jača i da velikom brzinom gubi kilograme . Uz svaku pozu, dobijao je natrag ravnotežu i fleksibilnost koje je izgubio prije 15 godina.

Arthur se nadao da će moći pobjediti i suprostaviti se doktorskim prognozama, te da će ponovo moći hodati…međutim, Arthur je vremenom ne samo prohodao, nego je počeo i da trči!

Život nikada nije izvan naših ruku. Neka vas ova priča inspiriše i uvjeri da možete sve napraviti i da morate slijediti svoje snove.

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: