Objavljeno: 02.02.2018 u 12:58 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj čovjek je sakupljao novčiće od 1970. godine! Kad ih je odnijeo u banku, zamalo da dobije INFARKT!

Ota Anders se posvetio sakupljanju novčića posljednjih 45 godina!

novcici (1)

Počelo je spontano, a onda je počeo da puni sve više velikih plastičnih balona sićom. Kako mu se sakupljanje pretvorilo u strast, Ota je riješio da se ne zaustavi dok ne napuni 5 takvih balona. Kako je izjavio za ABC vijesti, nije mogao da se zaustavi ni kad je dostigao svoj prvobitni cilj.

Svaki kovani novčić koji se našao u njegovom džepu, završio je u kasi.

Poslije toliko decenija, riješio je da ode u banku sa svojom ušteđevinom. Imao je zdravstvenih problema i problema sa osiguranjem, pa je riješio da podvuče crtu sa svojim novcem.

novcici (2)

Imao je ukupno 15 balona punih novčića, a službenicima u banci je trebalo 24 sata da sve prebroje!

Kada su konačno završili, cifra se svela na 5,236 dolara!

Međutim, to nije bilo sve. Usred svih tih novčića, našao se i kolekcionarski primjerak vrijedan nevjerovatnih 2 miliona dolara!

Malo je reći da je Ota presrećan. Zahvaljujući svom hobiju, uspjeće da plati zdravstvene usluge koje su mu neophodne, a ostaće mu dovoljno i da lijepo živi do kraja života.

novcici (3)

Nevjerovatno, zar ne?

Podijelite priču sa prijateljima na Fejsbuku.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: