Objavljeno: 17.06.2015 u 10:20 | Vijesti, Zanimljivosti | Komentara:

OVAJ ČOVEK JE NAPRAVIO MOTOR NA VODU: Naftaši su ga onda strpali u ludnicu

Pol Penton je svojim izumom mogao da promijeni svijet, ali su svjetski moćnici odlučili drugačije.

pol-penter-foto-youtube

Pol Penton napravio je motor koji radi na vodu, tačnije koristi 80 odsto vode. Njegov izum funkcioniše savršeno, pa su mnoge naftne kompanije Polu ponudile ogromne količine novca kako bi ga komercijalizovali.

Međutim, Pol je sve to odbio, jer je njegova ideja bila samo da na ovaj način pomogne u zaštiti životne sredine.

On je nekoliko puta završio na sudu gdje se raspravljalo da li je normalan, samo zbog toga što nije želio da prihvati veliku količinu novca koje su mu nudile svjetske kompanije.

motor-na-vodu-foto-geetinternationalcom

Nakon određenog vremena Pol je završio u ludnici gdje su ga tjerali da potpiše ugovor o predaji patenta. Penton je znao da nikada neće uspjeti da komercijalizuje svoju ideju, pa je riješio da napravi video-snimak u kom je pokazao svima kako da naprave motor koji radi na vodu.

Ovaj potez Pola je odveo pravo u zatvor.

Izvor: geetinternational.com / kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: