Objavljeno: 06.02.2017 u 12:52 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

ONA JE NAJSTARIJI HIRURG NA SVIJETU: Ima 89 godina i svakodnevno obavi bar ČETIRI operacije!

Upoznajte Alju Iliničnu Levuškinu. Ona je hirurg u jednoj moskovskoj bolnici i uprkos tome što se bliži devedesetoj godini još uvijek je posvećena svojim profesionalnim aktivnostima. Njen radni dan traje 4 sata a najveći dio tog vremena provodi u operacionoj sali.

starica-hirurg

Alja živi u malom stanu zajedno sa hendikepiranim nećakom i svojih 8 mačaka. Posljednjih 67 godina se bavi hirurgijom a u dosadašnjoj karijeri je obavila više od 10 000 operacija. I tu kako sama kaže nije kraj operacijama.

- Biti ljekar nije samo profesija. To je način života. Nemam namjeru da se apsolutno povučem. Ko bi tada radio ove komplikovane operacija – izjavila je Alja za Lite FM a prenosi sajt boredpanda.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: