Objavljeno: 04.09.2017 u 11:00 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Odbijen je na 400 radnih mjesta, a onda je izbacio JEDNU STVAR iz CV-a i iz prve DOBIO POSAO

Deril Džons (27) tražio je posao još otkad je diplomirao na Univerzitetu u Halu, ali tvrdi da nije dobio odgovor ni od jedne kompanije kada je aplicirao za posao, sve dok nije uklonio činjenicu da je osoba sa invaliditetom iz CV-a. On inače pati od takozvanog Marfanovog sindroma.

deril-douns-posao (1)

- Moj drug je aplicirao za slične poslove kao ja. Imao je isto iskustvo kao ja, ali on je stalno dobijao poslove, a meni je uvijek govoreno da moje iskustvo nije dovoljno – kaže Džons.

- Tek kada sam sklonio iz CV-a da sam hendikepiran, tada su kompanije počele da mi uzvraćaju pozive – nastavlja Deril.

Marfanov sindrom je genetski poremećaj vezivnog tkiva, ali Deril kaže da ga njegovo stanje ne spriječava da radi poslove, osim fizičkih.

deril-douns-posao (2)

- Ne mogu da radim fizički, ali mogu kancelarijski posao, administraciju, to mogu. A aplicirao sam za sve – tvrdi Džons.

Ova priča potresla je cijelu Britaniju, kao i ostatak Evrope.

deril-douns-posao (3)

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: