Objavljeno: 18.08.2016 u 12:05 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

NEVJEROVATNA PROGNOZA, ČAK I METEOROLOZI U ČUDU: Evo kakvo nas vrijeme čeka do sredine oktobra!

Iznadprosječno topla jesen zahvatit će veći dio Evrope, prognoziraju meteorolozi svjetski popularnog servisa AccuWeather. U posljednjoj dugoročnoj prognozi objavili su da će stanovnici južne Evrope uživati u toploj i pretežno suhoj jeseni s obzirom na razvoj anticiklone preko Sredozemnog mora. Područje visokog pritiska zadržavat će oluju sjevernije i ograničiti padavine u cijeloj regiji.

prognoza

Toplotni udari iz Afrike i Mediterana tokom jeseni bit će česti na južnim dijelovima Balkana, Španije i Italije i donositi temperature zraka iznad uobičajenih za to doba godine.

Vrućina će više oscilirati na području sjevernog Balkana, a neuobičajeno toplo vrijeme očekuje se sve do sredine oktobra, objavio je AccuWeather.

Što se tiče padavina, bit će ih manje nego što se očekuje u toku jeseni, ali će se i dalje s vremena na vrijeme pojavljivati oluje. Iako nas ne bi trebale brinuti poplave na širem području, one lokalne mogle bi pogoditi dijelove sjevernog Balkana.

U međuvremenu, suše u južnoj Italiji i južnom Balkanu će se nastaviti, pa i pogoršati, a postoji velika opasnost od požara u Portugalu, Španiji i južnoj Francuskoj.

Količina padavina će se povećati tokom novembra.

Toplija prva polovina jeseni zahvatit će i prostor od Francuske, preko Švicarske do Slovačke i Poljske, dok bi krajem oktobra i u novembru Belgiju, Holandiju, Dansku i sjever Njemačke mogli pogađati jaki vjetrovi.

Južni dijelovi Engleske, Norveške i Švedske imat će olujnu i kišovitu jesen, dok prostor od Poljske do baltičkih zemalja može očekivati talase hladnijeg zraka, a posebno od druge polovine novembra.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: