Objavljeno: 01.10.2015 u 14:35 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

NE MOGU DA SE UMORIM, NI DA SE RAZBOLIM: Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina (VIDEO)

Prije četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao usporiti proces starenja i produžiti ljudski vijek na 140 godina.

inekcija-pixabay

Ubrzo su Rusi počeli ubrizgavati bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne stanice, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za ‘vječnim životom’ ruski znanstvenik Anatolij Bručkov sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za vjerovati, nevjerojatni:

- Radim kao pas, a uopće se ne umorim! U posljednje dvije godine nisam se ni prehladio – uzbuđeno je pričao Bručkov za The Siberian Times.

- Rezultati eksperimenata s miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čovjeku… Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

- Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri milijuna godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive puno duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe…

Bručkov priznaje da ovo nije službeni znanstveni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utječe sjajno.

- Ne mogu profesionalno objasniti efekte. Ali ja vam tvrdim da se u dvije godine nisam razbolio. Nisam osjetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zapeklo. Možda bih trebao otići u nekakvu kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovom laboratoriju još eksperimentira s bakterijom.

- Moramo otkriti kako ta bakterija usporava starenje. Što drži mehanizam na životu? Kako se može to iskoristiti? Na taj način trebamo cijelu priču promatrati…

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvjereni da su pronašli lijek za produljenje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: