Objavljeno: 30.10.2017 u 13:04 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Naslijedili su garažu od ekscentričnog ujaka. Ono što su u njoj našli ih je raspametilo! (FOTO)

Kada je umro u svojoj 89. godini života, dr Harold Kar ostavio je svojim potomcima staru, prašnjavu garažu. Važio je za ekscentrika i dugo ga niko nije posjećivao, pa porodica nije ni znala šta je držao u svojoj garaži…

Nakon ujakove smrti, nasljednici su otvorili garažu…i ugledali pravo BLAGO!

buggatti (1)

Na sred garaže bio je Bugatti 57S Atalante, prava dragocjenost u svijetu automobilizma. Ovo luksuzno vozilo je raritet, a njegova vrijednost dostiže 8.5 miliona dolara!

buggatti (2)

U vrijeme kada je automobil napravljen, fabrika Bugatti je pravila prava umjetnička djela. Pomenuti model, pronađen u garaži, spada u najvrijednije automobile ovog brenda. Posljednji primjerak ovog modela izrađen je 4. maja 1937. godine.

buggatti (3)

Auto otkriven u ujakovoj garaži ima svoju zanimljivu istoriju. Njegov prvi vlasnik bio je Fransis Kurzon, engleski aristokrata i počasni član britanskog parlamenta. Bio je veliki obožavalac automobila, a svog Bugatija je čuvao i pazio, što objašnjava odlično stanje automobila i malu pređenu kilometražu.

buggatti (4)

Nastavak na sljedećoj strani…

Sljedeća stranica

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: