Objavljeno: 10.01.2014 u 16:32 | Zanimljivosti | Komentara:

Meksička rupa – prelijepa plaža sakrivena od znatiželjnih pogleda

Iako poznata kao i ne baš sigurna destinacija za ležerno putovanje, Meksiko je dom jednoj od najskrivenijih i najljepših plaža na svijetu koju bez problema možemo nazvati “Meksičkom rupom”. Nestvarna i nerealna, jednostavno vas mami da je kad tad dođete isprobati – paparazzima ulaz strogo zabranjen!

meksiko-plaza-rupa-turizam-destinacija-pecina

Meksička je rupa dio vulkanskog otočja Marieta Islands, koje je svoje današnje pozicije zauzelo prije nekoliko tisuća godina. No, ona ipak nije nastala igrom Majke prirode, već je djelo ljudskih ruku – ovo je područje vlada Meksika davno odabrala kao mjesto na kojemu se mogu raditi vojna testiranja, a upravo su silne eksplozije zaslužne za to da je ovo područje danas jedna velika turistička atrakcija.

meksiko-plaza-rupa-turizam-destinacija-pecina-2

Naime, brojne rupe čine nezamislivo atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih spilja, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s bombardiranjem, sredinom prošlog stoljeća proglasila i nacionalnim parkom.

meksiko-plaza-rupa-turizam-destinacija-pecina-3

Od zadnje rupe na svirali, vojnog poligona, Marijetini su otoci tako dogurali do predivne atrakcije poznate na svjetskoj razini – ajde da i od testiranja eksploziva ima neke koristi. Samo da ovo ne pročitaju dalmatinski krivolovci prstaca.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: