Objavljeno: 27.11.2013 u 22:57 | Zanimljivosti | Komentara:

Kokoš ili pijetao? Pero ujutro kukuriče, a popodne nese jaja

Pero iz Donje Dubrave u Međimurju glavna je tema u susjedstvu. Marija i njezin suprug Josip (77) još od proljeća raspravljaju kojeg je spola. Bio je ‘pile k’o pile’…

Foto: Zinka Čižmešia/24sata

Foto: Zinka Čižmešia/24sata

 

Suprug i ja smo se posvađali je li naše već odraslo pile muško ili žensko. U svađi muž ga je nazvao Pero, a ja sam rekla da je kokoš, govori Marija Matotek (77).

Pero iz Donje Dubrave u Međimurju glavna je tema u susjedstvu. Marija i njezin suprug Josip (77) još od proljeća raspravljaju kojeg je spola. Govore kako je u početku bio “pile ko pile”. No nakon što se opernatio, počele su nedoumice. Kljunom se satima dovodio u red. Postao je veći od ostalih kokoši, a onda mu je narasla krijesta – baš kao u pijetla.

Marija vjerovala da je kokoš, ali morala je popustiti

Međutim, rep je ostao kratak – kao u kokoši. Iako je isprva bila uvjerena da je kokoš, Marija je u jednom trenutku morala popustiti.

Moja dojučerašnja kokoš jednog je ranog jutra zakukurikala. Suprug je pobjedonosno uzviknuo: ‘Vidiš da je muško!’ Morala sam se pomiriti s time – kaže. I tako je Pero postao muško.

- Seksao se s ostalim kokošima, a potom se pipkao i gospodski uređivao- govori Marija. Ipak, nakon nekoliko dana pijetao je opet postao kokoš.

Pola sata mu trebalo da snese jaje, pa opet počela rasprava

- Prolazila sam kraj kokošinjca i vidjela Peru da sjedi u košari u kojoj kokoši nesu jaja. Pola sata trebalo mu je da snese jaje. I naravno, opet je počela rasprava. Ni dandanas ne znamo je li muško ili žensko – zaključuje vlasnica, koja sa suprugom o tome više ne raspravlja, ali Pero je enigma cijelom susjedstvu, i šire.

Ujutro u pola šest, dok su još u krevetu, slušaju ga kako kukuriče. Poslije se udvara i redom izgazi sve kokoši. Slijedi njegovo uređivanje, a popodne se pretvori u kokoš koja sjedi u košari i redovito nese jaja.

- Jako smo zadovoljni jer je tako svestran i poseban. Seksualno – sve u jednom – zaključuju zadivljeni susjedi, koji su svome Peri obećali dug život u njihovu dvorištu, a susjedi poručuju kako je priča o Peri prigodna za temu referenduma, koja je popularna ovih dana.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: