Objavljeno: 28.08.2017 u 11:37 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Kada vidite šta se ovoj ženi dogodilo, saznaćete kako izgleda pravo lice SILIKONA!

Kejti Ričmond (38) potrošila je mnogo novca i devet godina života pokušavajući da se izliječi na sve moguće alternativne načine – homeopatijom, reikijem, akupunkturom, refleksologijom, funkcionalnim iscjeljenjem, kraniosakralnom terapijom… Ali, i dalje je veoma bolesna.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kejti je majka četvoro djece, koja je svoje grudi uvećala sa veličine A na G. Proceduru je platila 5000 dolara, a “pod nož” je otišla nakon rođenja četvrtog djeteta.

- Nikada nisam mrzila svoje grudi, ali one su se promijenile poslije porođaja – objašnjava gospođa.

Ona i suprug su imali određenu ušteđevinu u banci i Kejti je pomislila – zašto da ne?

Dvije godine nakon zahvata postala je ozbiljno bolesna i vjeruje da je to posledica plastične operacije.

- Vratila mi se astma iz djetinjstva, a nokti su mi postali lomljivi. U početku nisam to povezivala sa operacijom. Postala sam i veoma pospana, toliko da sam dala otkaz sa posla fitnes instruktorke – navodi ona.

U bolnici su prvo pomislili da je riječ o tiroidnoj žlijezdi, ali gospođa je porekla da je ikada imala tih problema.

- A, dobila sam i prstenastog crva, vrstu gljivične infekcije i mnoštvo drugih problema – navodi Kejti.

Ona je u početku obožavala svoje implante, a sada zbog njih ispašta.

- Operisala sam se 2007, a 2009. su počeli problemi, dok sam 2014. već bila ozbiljno bolesna. Patila sam od depresije, vrtoglavice, gubitka kose, neprestanog gojenja, a mozak je počeo sporije da mi radi – kaže gospođa Ričmond.

Na licu su joj se pojavile mrlje i postala je veoma anksiozna. S obzirom na to da se simptomi nisu zaustavljali, Kejti je narednih devet godina provela po raznim ordinacijama i kvazi ordinacijama alternativnih doktora.

- Prošla sam limfnu drenažu, bila kod reflektologa, išla na kraniosakralnu terapiju i još mnogo toga. Do danas mi ništa nije pomoglo – navodi ona.

Tek 2014. Godine, jedan homeopata joj je rekao da postoji mogućnost da je uzrok njene bolesti silikon u grudima.

- U trenutku kada je on to rekao, momentalno sam shvatila – datumi se poklapaju – rekla je Kejti.

Dvije godine kasnije uklonili su joj silikone za 6 hiljada dolara i sve je došlo na svoje mjesto.

- Dobra vijest je da se osjećam bolje. Od trenutka kada su ih izvadili mi je pao kamen sa srca. To je razlog zbog kojeg želim ovako javno da govorim o tome – žene moraju biti svjesne te opasnosti, da ne bi patile kao ja – naglašava gospođa Ričmond, koja se danas kaje što je išla na plastičnu operaciju i voljela bi da može da vrati vrijeme.

Homeopatija

Ova vrsta liječenja još uvijek nije zvanično priznata od ministarstva, ali mnogi ljudi su baš na taj način uspjeli da pobede bolesti. Problem što se dalje nije dokazano da ovi tretmani pomažu, a sumnja se da je često riječ o placebo efektu.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: