Objavljeno: 26.10.2016 u 18:17 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

JEVREJKA KOJA JE SLOMILA SRCE HITLERU: Ovo je djevojka koju je firer tajno volio do kraja života

Nacistički diktator Adolf Hitler važi za jednog od nasurovijih ljudi koje istorija pamti. Mnogi detalji iz njegovog života i dalje nisu poznati, ali neke činjenice su dugo nakon njegove smrti izašle na vidjelo, poput vijesti da je njegova prva ljubav bila baš Jevrejka!

Foto: en.wikipedia.org

Foto: en.wikipedia.org

Kao tinejdžer, Hitler je živio u Austriji. Tamo je zapazio djevojku po imenu Stefani Ajzak, “visoku, vitku ljepoticu sa najlepšim očima”, kako ju je sam Adolf opisao.

Pune četiri godine, budući surovi diktator gajio je najnežnija osjećanja prema Stefani. Nikada nije stao pred nju da joj izjavi ljubav, ali postoje tvrdnje da je nekoliko puta planirao da je otme. Ipak, svaki put je odustao, iz samo njemu znanih razloga. Za njega nije postojala nijedna druga žena, iako je ta ljubav uvijek bila platonska.

Avgust Kubizek, blizak prijatelj Adolfa Hitlera iz djetinjstva napisao je knjigu “Mladi Hitler kog znam”, u kojoj je iznijeo ono što je znao o ovoj ljubavi.

Bila je veoma lijepo obučena, njen stav pokazuje da dolazi iz dobre i bogate porodice. Njene oči su prelijepe – pričao je Hitler svom prijatelju.

Kubizek je otkrio i da je Stefani jednom prilikom bacila cvijet prema Adolfu, i da je to trenutak najveće sreće koju je ikada vidio kod mladog Hitlera, piše Jewlicious.com.

Foto: en.wikipedia.org

Foto: en.wikipedia.org

Ono što je najzanimljivije jeste to što Hitler uopšte nije znao da je Stefani Jevrejka. Mnogi vjeruju da bi, u slučaju da je Stefani nekada saznala za tu ljubav i uzvratila mu, događaji koji su uslijedili, pa čak i istorija svijeta bila mnogo drugačija.

Sa druge strane, postoji mogućnost da bi Stefani na kraju završila kao Hitlerova supruga Eva Braun.

Bilo kako bilo, Stefani je preživjela masovno ubijanje Jevreja, jer se prije Drugog svjetskog rata udala za bečkog oficira i uzela prezime Rabač.

I nakon toliko godina, mnogi su fascirani dok razmišljaju o tome kako je jedna mlada ljepotica preživjela sve strahote svog naroda, i ne znajući da ju je njihov dželat nekada ludo volio.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: