Objavljeno: 04.09.2014 u 12:21 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Japanac pripitomio najopasnijeg stršljena na svijetu i drži ga vezanog za mobitel! (FOTO)

Japanski veliki stršljen je poznat kao jedan od najvećih i najagresivnijih insekata na svijetu. Može da leti brzinom od 40.23 km/h, a od njegovih otrovnih uboda svakog ljeta u Japanu umre 40 osoba.

najopasniji-strsljen-na-svijetu (1)

Kada je jedan momak iz Japana rekao da je pripitomio upravo tog stršljena, niko mu nije vjerovao.

Twitter korisnik Mikuru625 pokušava da ubijede ljude kačeći fotografije istog, da je njegov kućni ljubimac upravo ovaj opasni stršljen. On je rekao da ga je držao pincetom dok mu nije uklonio otrovnu vrećicu. Zatim je stavio vezicu oko stršljenovog grudnog koša, tako da može da ga vodi sa sobom gdje god da pođe.

“On me ujede povremeno, ali to ne boli”, tvrdi on.

najopasniji-strsljen-na-svijetu (2)

Da bi dokazao svoje tvrdnje Mikuru625 tvituje seriju slika sa stršljenom, koji mu prelazi preko ruka i stoji na displeju njegovog mobilnog telefona. Reklo bi se da zaista izgleda bezazleno, a sa vezicom koju mu je okačio djeluje i simpatično. Osim ako on sam nije stvorio model koji liči na smrtonosnog stršljena, ili ako isti nije mrtav…

Slike su možda i originalne, ali Twitter korisnici su se umorili od prepirke sa Mikuru625. Oni odbijaju da mu vjeruju.

najopasniji-strsljen-na-svijetu (3)

“Ovo je najopasniji stršljen na svijetu, sve i da više ne može da vas ubode, on bi vas ujedao do smrti. Nema šanse da on može da bude kućni ljubimac”, napisao je jedan od korisnika.

najopasniji-strsljen-na-svijetu (4)

“Sumnjam da je ovaj stršljen mrtav. To je jedino logično objašnjenje s obzirom na smrtonosnu prirodu ovog stršljena. On koristi svoju žaoku za ubrizgavanje otrova direktno u nervni sistem, i tako oštećuje tkivo žrtve. Smatra se jednim od najsmrtonosnijih stvorenja u Japanu.”, napisao je drugi.

Izvor: pressonline.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: