Objavljeno: 29.10.2013 u 17:15 | Zanimljivosti | Komentara:

Izumili gaće koje neutraliziraju miris nakon ‘puštanja vjetrova’

Gaćice mogu podnijeti i 200 puta intenzivniji miris od standardnih “vjetrova”, a napravljene su na sličnom principu kao odijela otporna na kemijsko naoružanje.

gace-pustanje-vjetrova-m

Nema više “Tihomira”, “Zvonimira”, a niti puštanja golubova, barem ne neugodnih mirisa po kojima su vjetrovi iz crijeva postali poznati, tvrde znanstvenici iz britanske tvrtke Shreddies. Oni su izumili posebnu liniju donjeg rublja usmjerenu prvenstveno na neutraliziranje neugodnih mirisa uslijed puštanja vjetrova.

Tehnologija zaslužna za efekt “otpornosti na miomirise” temelji se na sloju aktivnog ugljena postavljenog u gaćice, a isti ti principi rabe se u izradi odijela otpornih na kemijsko oružje, piše Yahoo News. Ta se tkanina naziva Zorflex i nalazi samo na stražnjoj strani gaćica i ima mikroporoznu strukturu. Zahvaljujući njoj, gaćice mogu blokirati i do 200 puta gori smrad od standardnih vonjeva vjetrova.

Donje rublje Shreddies može se naručiti preko interneta, a dok je cijena muških gaćica oko 260, ženske koštaju oko 200 kuna, objavili su iz tvrtke.

gace-pustanje-vjetrova-z

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: