Objavljeno: 08.04.2015 u 7:30 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

GOOGLE UKIDA ROMING: Uskoro besplatan internet i pozivi u inostranstvu!

Google želi da stane na put preskupim cijenama rominga i da korisnicima ponudi istu cijenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji.

google-pixabay-1

Ranije ove godine pojavile su se informacije da Google želi da postane i mobilni operater. Velika prednost Google-a kao mobilnog operatera je taj što on planira da u potpunosti ukine roming.

S obzirom da je najveći problem turista skup roming u stranim državama, Google-ova ideja zaista zvuči savršeno. Mnogi korisnici pametnih telefona kada su u inostranstvu rijetko koriste društvene mreže i voljene aplikacije zbog preskupih cijena interneta. Jedini spas je Wi-Fi u hotelu ili nekom kafiću.

Google želi da stane na put ovom trendu, i da korisnicima ponudi istu cijenu korišćenja interneta kao u matičnoj zemlji. Oni su počeli pregovore sa nekoliko operatera kako bi omogućili korisnicima besplatan roming u više država sviketa.

Zbog kompleksne papirologije za sada je ovaj proces ograničen na korisnike iz SAD-a, ali se planira proširenje i na ostale države. Drugi zahtjev za besplatan roming je da korisnik posjeduje najnoviji Nexus 6 pametni telefon, ali ukoliko projekat bude odlično prihvaćen od strane korisnika, ove mane će se sigurno riješiti.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: