Objavljeno: 07.04.2015 u 20:54 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Evo šta hodža kaže: Da li je veći grijeh igrati kladionicu ili jesti svinjetinu! (VIDEO)

Ako ste se ikada dvoumili šta je veći grijeh, dr Esmir Halilović je odlučio da razriješi sve vaše dileme. Još jedan klip o tome kako muslimani treba da se ponašaju, šta smiju a šta ne smiju da rade, osvanuo je na Jutjubu. Ovog puta, na dnevnom redu su bile igre na sreću.

Dr-Esmir-Halilovic

Predavanje je držao dr Esmir Halilović u Travniku i bio je veoma žustar u svojoj retorici.

Posebno je istakao činjenicu da narod koji ima najviše kockarnica po glavi stanovnika, jeste upravo Bosna i Hercegovina.

– Slijedeća stvar koja nam donosi prokletstvo jeste kocka. Imamo više sportskih kladionica, binga, lotoa i drugih budalaština nego ijedna druga nacija na dunjaluku (ovom svijetu). Ja vam se Bogom uzvišenim kunem da je veći grijeh igrati sportsku kladionicu nego jesti krmetinu. Čak štaviše, kada bi svaki dan pola kile krmetine pojeli, manji je grijeh nego jedanput otići i uplatiti bingo ili sportsku kladionicu – vidno uzrujan je govorio Halilović.

On se osvrnuo i na to da je sav dobitak koji osvoji neko – proklet, kao i da postoje ljudi koji se klanjaju Alahu a prokleti su.

Posle ovog govora, sigurno ćete razmisliti slijedeći put kada odlučite da igrate neku igru na sreću. Ako ipak riješite da to uradite, nek vas Bog čuva.

Pogledajte video:

Izvor: www.telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: