Objavljeno: 26.01.2018 u 12:27 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Fotkala je selfi na rajskom vodopadu, a nije znala da se iza nje odigrava tragedija koja će je vječno proganjati

Zamislite da, ponosni što se nalazite na jednom od najegzotičnijih mjesta svijeta, napravite selfi ni ne sluteći da će vas on proganjati do kraja života.

selfie-jezero

To se dogodilo mladoj Aneki Bading koja je uživala u kupanju kod čuvenih Mekenzi vodopada u Australiji.

Osmijeh i stanje blaženstva brzo je zamijenila panika budući da je Aneka poslije selfija u pozadini primjetila opšti metež.

- Čula sam vrisku. Kad sam se okrenula, po pokretima momaka na stijenama, pomislila sam da pokazuju da je neka opasna životinja u vodi. Tada mi je neka djevojka uzela stik iz ruku kako bi pomogla nesrećnom čovjeku koji se davio u vodi – rekla je ona.

Ispostavilo se da se jedan Tajvanac (28) okliznuo sa stijene i pao u vodu. Pritisak je bio isuviše snažan da bi se oduprjeo i izašao na površinu.

- Pokušavali smo da zovemo policiju, spasilačke službe, ali nije bilo dometa – dodala je Aneka.

I pored nadljudskih napora svih oko nje, turistkinja je nekoliko trenutaka kasnije postala svjesna da je svoj najljepši trenutak u vodi ovjekovečila horor scenom.

Momku nije bilo spasa, a mlada turistkinja pristala je da svoju sliku da lokalnoj policiji.

- Rekli smo policiji da mora obavezno da uvede satelitski signal i u ovim dijelovima vodopada kako se slične scene više nikad ne bi ponovile – ogorčeno je konstatovala Aneka Bading.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: