Objavljeno: 26.01.2018 u 13:40 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Dodao me je na Fejsu a uskoro se uselio kod mene: Laskalo mi je što toliko vodi računa o meni, a onda je uslijedilo OSAM SATI MOG PAKLA

Prije par godina na Fejsbuku me je dodao tip iz mog grada. Imali smo 150 zajedničkih prijatelja pa sam ga prihvatila. Odmah smo počeli da se dopisujemo i poslije par nedelja pozvao me je na sastanak. Da sam tada znala ono što sada znam, odbila bih poziv.

zoe-dronfild

Tako počinje priča Zoe Dronfild, koja je jednim klikom pustila nasilnika u život, i to umalo platila glavom. Ovo je njena priča.

Sada mi je jasno da su stvari koje su se desile nakon našeg prvog dejta sve redom bile znaci upozorenja, ali tada to nisam mogla da znam. Nabacivao mi se baš žestoko. Nakon sastanka insistirao je da i on ide taksijem sa mnom do kuće kako bi bio siguran da je sve u redu, a kako sam mu već rekla da radim od kuće, sutradan je naišao “samo da me obiđe”. U to vrijeme je moj tata živio sa mnom. I on se iznenadio Džejsonovom posjetom, ali je prokomentarisao da je očito da sam se dečku mnogo dopala.

Znala sam i sama da je to prilično neuobičajeno ponašanje, ali sam istovremeno bila i polaskana, pa sam pokušavala da ignorišem taj predosjećaj da nešto debelo nije u redu.

KRENULO JE

Nakon gotovo godinu dana zabavljanja, moj tata se odjednom razbolio. Mama mi je umrla kada sam imala samo šest godina, pa sam bila jako vezana za tatu. On mi je i pomagao sa klincima (jedno je imalo 4 a drugo 8 godina u to vrijeme), pa sam bila potpuno izgubljena kada je tata završio u bolnici.

Međutim, Džejson je odmah uskočio. Nezvanično se useliio kod mene, pomagao u svemu, i za malo vremena smo i klinci i ja pomislili da je Džejson nezamjenljiv. Moji prijatelji su ga gledali kao heroja, spasioca.

Ono što je bilo karakteristično je da je Džejson insistirao da u svakom trenutku zna gdje sam i koliko ću se zadržati. Tada nisam previše obraćala pažnju na ta insistiranja, i i dalje mi je laskalo što neko toliko brine o meni.

PRAVI DŽEJSON

Onda, kada je vidio da nam se svima uvukao pod kožu, počeo je da otkriva svoje pravo lice. Saznala sam da je lagao da ima posao, nezaposlen je i po cijeli dan se vukao po kući i pio alkohol. Pokušavala sam da budem podrška, ali on je nastavljao po starom. Na kraju sam ga zamolila da se iseli, što je i uradio.

Međutim, umjesto da mi da malo prostora, počeo je još više da me guši. Zvao me je po sto puta dnevno, a kada bih ga zamolila da me ostavi na miru, dolazio mi je na vrata, i to pijan, govoreći da me voli i izvinjavajući mi se. Jednog dana sam odbijala da otvorim vrata, a on ih je šutirao i pretio mi ukoliko ga ne pustim unutra. To je bio prvi put da mi zaprijeti nasiljem, ali nikako ne i jedini.

Iako sam vjerovala da me nikada ne bi stvarno povrijedio, ipak sam zvala policiju. Na kraju krajeva, dosta mi je bilo njegovog maltretiranja.

Tek sada znam da statistika kaže da je zapravo vjerovatnoća da partner ispuni svoju ubilačku prijetnju vrlo visoka, naročito ako vidi da je veza pred raspadom. To je najopasnije vrijeme po život žene koja je bila u vezi sa nasilnikom. Pored toga, Džejson mi je prijetio i samoubistvom.

Sve u svemu, njegovo uhođenje se nastavilo, ja sam redovno zvala policiju a oni su mi govorili da ne mogu da mi pomognu. Kada mi je slomio ulazna vrata, uhapsili su ga, ali i tada su ga pustili i rekli mi da “nađem nekog boljeg momka”.

Džejsona ni to hapšenje nije zaustavilo. Nastavio je da me uhodi. Na kraju sam mu zakazala sastanak i rekla mu direktno u lice da to mora da prestane. Isprva je bio ljut, ali se primirio i zamolio me da svrati kod mene da se posavjetuje oko razgovora za posao na koje treba da ide. Bio je riješen u namjeri da mi pokaže da je nova osoba. Pristala sam, i to samo zato što su djeca bila kod svog oca. Htjela sam da ga nježno otkačim. Sada znam da uhodu i nasilnika ne možete da otkačite nježno.

NAPAD

Džejson se zadržao i ja sam otišla gore u spavaću sobu, on je ostao na donjem spratu na kauču. Mislila sam da će ili zaspati ili otići. Ništa se od toga nije desilo. Umjesto toga, probudio me je jak udarac u glavu.

Šutnuo me je, a ja sam odletjela na drugi kraj kreveta i izgubila svijest. Kada sam došla sebi, vidjela sam da su mi ruke sasvim isječene i krvave. Krvi je bilo svuda po sobi. Vidjela sam i Džejsona, takođe sa krvavim zglobovima.

- U redu je, zajedno idemo u smrt – rekao mi je. Proradio mi je adrenalin kada sam se sjetila svoje djece i brzo sam smišljala način da se izvučem. Rekla sam mu da idem da popijem malo vode. Sišla sam dole. Džejson mi je uzeo mobilni pa sam sa fiksnog pozvala policiju. Taman dok sam okretala brojeve Džejson se stvorio u sobi.

U panici sam bacila telefon nadajući se da je veza već ostvarena i da će policija ipak doći.

Ipak, veza nije uspostavljena. Policija nije došla, a Džejson me je ispratio gore i nastavio da me bije. Molila sam se da preživim, a onda sam izgubila svijest.

Probudila sam se uz zvuke bolničara koji su pokušavali da me osveste. Nekako sam opet bila na donjem spratu, gola od struka nadole. Ispostavilo se da je sam Džejson pozvao i policiju i Hitnu pomoć nakon što me je, kako je vjerovao, ubio. Pre toga je detaljno očistio moje kuhinjske noževe kojima me je sjekao.

Imala sam krvarenje u mozgu, ranu na vratu na par milimetara od glavne arterije, slomljen nos i bradu, naprslu očnu duplju i povredu oka. Imala sam povrede i po cijelom tijelu, a lijeva ruka bila mi je slomljena.

Njegov napad na mene trajao je osam sati. To sam saznala kasnije i presrećna sam što se ne sjećam ničega.

Džejson je uhapšen na licu mjesta, a onda je godinu dana kasnije osuđen na 14 godina zatvora. Moja priča objavljena je u svim medijima, zbog čega je još 13 žena prijavilo da ih je Džejson zlostavljao. Ne mislim da će ga zatvor promijeniti. Izaći će relativno mlad. Sa 40 godina i dalje će moći da zavodi žene i da nekom upropasti život.

Zato se danas svim silama borim da se napravi javni spisak svih uhoda, baš kao što postoji i javni spisak se*sualnih zlostavljača.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: