Objavljeno: 01.05.2014 u 7:34 | Zanimljivosti | Komentara:

DRAMATIČNO PREDVIĐANJE LJETA: Očekuju nas dosad nezapamćene vrućine!

sunce-ljeto-vrucine

”El Nino” se počeo formirati prošlog rujna, što znači da su 76 postotne šanse da će se pojaviti ovog ljeta, ustvrdili su znanstvenici.

Prema procjenama 2014. godina mogla bi biti najtoplija godina u povijesti klimatologije, s veoma suhim vremenom i visokim temperaturama, rekli su znanstvenici.

Naime, njemački klimatolozi s fakulteta ”Giessen” predviđaju abnormalne vrućine ovog ljeta, posebno u zemljama Europe i Azije.

Globalno-atmosferski fenomen ”El Nino”, fenomen koji nastaje uslijed fluktuacija pravaca vjetrova i visoke tempereture u tropskom dijelu Tihog oceana glavni je temelj na kojem se zasniva ova drastična prognoza.
Znanstvenici s ovog fakulteta čak su i uspjeli napraviti potpuno novi model ”El Nina”.

”El Nino” se počeo formirati prošlog rujna, što znači da su 76 postotne šanse da će se pojaviti ovog ljeta, ustvrdili su znanstvenici.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: